Sedliacky závin

heureka - bez fotkyheureka, 30. januára 2012
Sedliacky závin
Foto: heureka
6
porcií
60 minút
príprava
50-60 minút
na 160 °C

Suroviny

20 dkg
1 kg
18 dkg
8 dkg
2 dcl vlažné
1 kocka čerstvé
stípku
Plnka 1.:
40 dkg
2 dcl teplá
32 dkg
2 PL
 sušené
40 dkg
22 dkg
2 dcl
1-2 PL
 mletá
 susené
 na potretie




Postup

  1. 1

    Najprv urobíme kvások a klasickym sposobom pripravíme kysnuté cesto. Rozdelíme na 6 casti. Rozvalkáme ,naplníme,natreme bielkom,necháme kynút a upecieme.

Diskusia k receptu

marcy
dala by som si ku kávičke...... ten makoš ma láka,mňam :o)
izabella929
fajnéééé, tieto robievam aj ja,je to rýchle a hneď máme ku kávičke sladké.-)
afataga
mnam tusim mas na fotke tvarohovy, ten by som si dala ako prvy :-)
heureka
Ano tvarohovy,lebo moja rodinka nemá rád orechovy závin.
marikafil
Vyzerá to super, na štrúdľu si netrúfam (len z kúpeného cesta) ale kysnuté záviny môžu byť. Mám čerstvú bravčovú masť, čo som si sama vytápala, toto vyskúšam! Ale asi len z polovičnej dávky, je nás doma málo...
heureka
Aj ja peciem uz polovicnú dávku,lebo aj nás je menej.
Vtedy som zvykla este polovicnú dávku piect,ked vyskúsam novy recept. Clovek nikdy nevie,ci bude chutit?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia