Segedínsky guláš

komodor - bez fotkykomodor, 27. novembra 2011
Segedínsky guláš
Foto: komodor

Suroviny

2 -3 ks
1 kg
1 kg
0,3 l
2 čl




Postup

  1. 1

    2-3 cibule nakrájame na kocky a opražíme do sklovita na masti alebo oleji. Pridáme 1 kg bravčového pliecka (môžme použiť aj pekný mäsový bôčik) pokrájaného na kocky a na cibuli za stáleho miešania opražíme - zatiahneme do biela. Podlejeme 100 ml vody, premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme 2 lyžičky mletej červenej papriky, premiešame, zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni asi 30 minút. Pridáme 1 kg pokrájanej kyslej kapusty, podlejeme trochou vody ak treba a dusíme 30-40 minút, kým nám mäso zmäkne. Nakoniec všetko zahustíme smotanovou zátrepkou, ktorú pripravíme zo sladkej smotany, múky a solamylu. Podávame s knedľou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia