Foto: megginr
Prečo muffinoidné? Pretože koláčiky neboli pečené v origoš plechu na muffiny a cupcakes to taktiež nie sú... pretože cupcakes sú iné ;) Recept mám Zobraziť celý popisPrečo muffinoidné? Pretože koláčiky neboli pečené v origoš plechu na muffiny a cupcakes to taktiež nie sú... pretože cupcakes sú iné ;) Recept mám zo stránky food4fun.sk, avšak robila som ho z polovičnej dávky. Btw. je to môj prvý zverejnený pokus o pečenie :)
porcií
Suroviny
75 g odkôstkované bez nálevu |
|
62 g klasické |
|
50 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1/2 balíčka |
|
75 g |
|
125 g |
|
2 polievkové lyžice |
|
100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu s maslom. Medzitým si preosejeme múku, ku ktorej pridáme prášok do pečiva (ja som dala asi polovičku kávovej lyžičky, ale asi to bolo málo).
- 2
V druhej nádobe si vymixujeme vajíčko s vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom a s kyslou smotanou. Pridáme vychladnuté maslo zmiešané s roztopenou horkou čokoládou. Znovu zmiešame.
- 3
Do tekutej zmesi pridáme múku, v ktorej už máme prášok do pečiva. Pekne zmiešame. Na záver pridáme vykôstkované višne (ja som ich rozkrájala na štvrťky). Cestom naplníme nádobky na muffiny (ja som mala silikónovú formu v tvare kvetiniek) a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pseudomuffiny som piekla cca 15 minút, ale to je len orientačný čas, pretože naša rúra je všelijaká ;)
- 4
Keď pseudomuffiny vychladnú, asi v 2/3 výšky ich rozrežeme a vnútro polejeme višňovou šťavou. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie so stužovačom a muffiny naplníme šľahačkou. Vršok taktiež ozdobíme šľahačkou, čokoládovými hoblinkami a višňou ;)
- 5
Na záver: v recepte som použila 100 g smotany na šľahanie, ale použitie viac, mne vystačila len tak tak... Pseudomuffiny mi taktiež nejak extra nenarástli, tak buď viac PDP alebo menej miešať, neviem :/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu