Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka fotorecept

vanesakiss - fotkavanesakiss, 3. februára 2014

Tento recept je výplodom mojej fantázie a chladničky... ale dopadol podľa mňa úžasne :) Nebojte sa experimentovať a rozmixovať prsíčka. Inšpiráciou mi bol recept Zobraziť celý popisTento recept je výplodom mojej fantázie a chladničky... ale dopadol podľa mňa úžasne :) Nebojte sa experimentovať a rozmixovať prsíčka. Inšpiráciou mi bol recept ktorý som videla na Paprike. Pečené kuracia prsia rozmixovali a následne z nich robili klobásky (plnili črievka potom zase piekli). Keďže sa pokúšam schudnúť, chcela som niečo zdravé a chutné. Táto nátierka je spojením vecí, ktoré mám rada.... robila som ju už viackrát, keďže mi chutila.. veď posúďte sami :]

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 menšie
1 strúčik
100 g
5 ks
5 ks
1 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Na troške olivového oleja si dáme upražiť tieto suroviny (na obrázku): Pokrájané hríbiky, na kocočky pokrájanú menšiu cibuľu (bielu/fialovú), na drobno nakrájané kuracie prsia a prekrojené cherry paradajky. Pridáme aj štipku soli.

    Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám prsia, cibuľka, hríby a paradajky pražia, nakrájame si ďalšiu cibuľu a strúčik cesnaku. Cesnak môžeme pokojne aj roztlačiť..ale ja neznášam potom umývať to "roztláčatko" :]

    Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme suroviny pekne do zlatista ošmahnuté (paradajky, hríby, cibuľu, prsia)... tak k ním pridáme surové suroviny (cibuľa, cesnak). V mixéry by to malo vyzerať asi takto.

    Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne pridáme biely jogurt (podľa potreby/či chcete redšiu alebo tuhšiu zmes) a poprípade dochutíme ešte soľou alebo ľubovoľnými bylinkami. Mixovať môžeme kľudne aj ručným mixérom. Podávala som so zmesou listovej zeleniny a drevorubačskou bagetou. TIP: Suroviny nemusíte krájať na také drobné.. musíte vedieť koľko vám mixér znesie. Namiesto jogurtu plánujem na budúce použiť cottage cheese. Môže to byť mňamka. :)

Diskusia k receptu

smejkad
to roztlacatko na cesnak-ja poslednu davku cesnaku odrezem tesne popri pretlacatku ostrym nozom, potom este vysparam zvnutra vacsie casti nozom ,alebo co mam po ruke, potom si vezmem sparadlo a zvysky cesnaku popretlacam zvonku smerom dnu, potom pustim tym istym smerom prud vody a je to :-)
evusik
dobrých nátierok nie je nikdy dosť :) ja roztláčatko čistím tiež tak, že nožíkom zvnútra vyšpáram čo sa dá a následne pod prúdom vody vydrhnem zubnou kefkou, ktorú mám v kuchyni len na tento účel... ide to výborne :)
margaretka28
no u nás sa tešia obľube nátierky všetkého druhu a aj táto sa mi páči a určite bude aj chutiť
tonicka53
páči sa mi táto nátierka, krásne úvodné foto /aj ostatné :-) /;
ja lis na cesnak čistím ešte jednoduchšie, pomocou kefky na riad takej s tou dlhou rúčkou : z vonka zatlačím a z vnútra vypadnú zvyšky cesnaku :-) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia