Salašnícka šošovica s hráškom

redakcia - fotkaredakcia, 24. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
100 g
1 ks
2 ks
250 g
1 ks
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme. Vody nesmie byť veľa, strukoviny majú byť vodou len zaliate. Varíme pomaly 1 – 2 hodiny podľa druhu strukovín. Ak po dovarení zostane v hrnci voda, zlejeme ju.

  2. 2

    Až potom mäkké strukoviny osolíme, pomastíme masťou a premiešame s nakrájanou paprikou. Zmes necháme prehriať, na tanieri, posypeme cibuľkou opraženou na PL masti dozlata.

  3. 3

    Obložíme opečenými klobáskami a hrubšími kolieskami salámy. Na spestrenie chuti doplníme pikantnými papričkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia