Foto: janaalizibolenova
Tento recept je tu už uvedený, ale bez fotiek. Včera som ho robila s menšími obmenami (hlavne v množstvách) a tak pripájam, aj s Zobraziť celý popisTento recept je tu už uvedený, ale bez fotiek. Včera som ho robila s menšími obmenami (hlavne v množstvách) a tak pripájam, aj s fotkami. Originál recept nájdete tu http://varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-cervenej-repy-so-struhanym-syrom-aleb/15402-recept.html
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu si očístíme, umyjeme, nakrájame na kocky, odmeriame 1 pohár (261ml), dáme do hrnca, osolíme a varíme, kým nezmäkkne. Tak isto 1 pohár (261ml) hrášku dáme do hrnca, osolíme a varíme, kým nezmäkkne. Obvykle ich varievam spolu v jednom hrnci, teraz som však varila pre rôzne jedlá, tak som ich musela variť osobitne.
-
2
Cviklu si očistíme, umyjeme a dáme do kuchty (tlakového hrnca), osolíme a varíme 30-60 minút.
-
3
Keď máme cviklu uvarenú, nastrúhame ju na strúhadle na malých slzičkách. Potom pridáme pohár uvarenej mrkvy a pohár uvareného hrášku.
-
4
Ďalej pridáme 3 kusy zaváraných uhoriek, nakrájaných na kocky.
-
5
Osolíme, okoreníme, všetko dobre premiešame a môžeme sa napchávať.
imageshack.us/photo/my-images/594/p1310225.jpg/...
imageshack.us/photo/my-images/543/p1310597.jpg/...
no a k tomu šalátu z cvikly, robievam z varenej, postrúham na tekvicovom strúhadle, a keďže niektoré vitamíny sa varením vypudia, dorobím ich pridaním čerstvého, naloženého chrenu + kyslá smotana a tatarka(ochutená majonéza)v pomere 1:1, je to fakt supiš