Syrovo-slaninkové pagáčiky

vavan - fotkavavan, 4. januára 2013
Syrovo-slaninkové pagáčiky
Foto: vavan

vhodné k vínečku

15 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
20 g
1 KL
1 dcl
400-450 g
1 KL
1
2 dcl
120 g
1 dcl




Postup

  1. 1

    Najprv si pokrájame slaninu na malé kocky a vyškvaríme.Vyškvarenú slaninu zbavíme papierovou utierkou mastnoty. Urobíme si kvások,do šálky si dáme droždie,1KL kryštálového cukru a zalejeme 1/2dcl vlažného mlieka necháme nakysnúť.

    Syrovo-slaninkové pagáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Do misy si dáme múku zatiaľ len 400g,soľ nastrúhany eidam,k ďalšiemu 1/2dcl mlieka pridáme jogurt mierne nahrejeme vylejeme do múky pridáme žĺtok, olej vyškvarenú a vysušenú slaninku vypracujeme cesto ak treba pridáme ešte podľa potreby múku.

    Syrovo-slaninkové pagáčiky - obrázok 2
  3. 3

    Necháme 45minút kysnúť.

    Syrovo-slaninkové pagáčiky - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,7cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky.

    Syrovo-slaninkové pagáčiky - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom.Môžeme posypať semiačkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 15 minút.

    Syrovo-slaninkové pagáčiky - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

    Syrovo-slaninkové pagáčiky - obrázok 6

Diskusia k receptu

zdenkas
Hmm ,hneď by som sa ponúkla.Receptík je uložený.Ďakujem.
ywett
tie sú krásne, ako maľované:-)
jarunka
Vyzeraju krasne, vyskusam zajtra, kupila som vybornu slaninku v Bio predajni.
vavan
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.
danda3
Čakám dnes návštevu, tak som urobila tieto pagáčiky, sú úžasné, neviem, či sa aj návšteve ujdú, už ich veľa neostalo, nabudúce robím z dvojitej dávky. Namiesto múky som dala zmes na chlieb + špaldová chlebová múka, akosi sme toho veľa nakúpili, tak míňam, kde sa dá. Ďakujem za super recept. ♥
zdezda
krásne, mňamkové @danda3 to je fajn nápad, použiť aj chlebovú múku :-)

vavan
@danda3 Šikovná gazdinka sa vždy vynajde aspoň dlhšie vydržia keď si využila zmes na chlieb,nabudúce i ja vyskúšam podľa tvojej
rady a nemáš začo ďakovať.Som rada že vám chutia.
brambora
Ja som ich tiež robila. Boli fajn ale len ako čerstvé. Na druhý deň už boli také tvrdšie ale dali sa zjesť. Existuje nejaká finta aby nestvrdli? Ja som ich mala v uzavretej dóze na potraviny.
vavan
@brambora najchutnejšie sú čerstvé,fintu nemám keď chceš také aby ti
vydržali mäkké aj na druhý deň tak ti odporúčam vyskúšať zemiakové pagáče.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia