Foto: vavan
vhodné k vínečku
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv si pokrájame slaninu na malé kocky a vyškvaríme.Vyškvarenú slaninu zbavíme papierovou utierkou mastnoty. Urobíme si kvások,do šálky si dáme droždie,1KL kryštálového cukru a zalejeme 1/2dcl vlažného mlieka necháme nakysnúť.
-
2
Do misy si dáme múku zatiaľ len 400g,soľ nastrúhany eidam,k ďalšiemu 1/2dcl mlieka pridáme jogurt mierne nahrejeme vylejeme do múky pridáme žĺtok, olej vyškvarenú a vysušenú slaninku vypracujeme cesto ak treba pridáme ešte podľa potreby múku.
-
3
Necháme 45minút kysnúť.
-
4
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,7cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky.
-
5
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom.Môžeme posypať semiačkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 15 minút.
-
6
Dobrú chuť!
komentáre.
rady a nemáš začo ďakovať.Som rada že vám chutia.
vydržali mäkké aj na druhý deň tak ti odporúčam vyskúšať zemiakové pagáče.