Sviečková omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010

Suroviny

0,5 kg
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
3 zrnká




Postup

  1. 1

    Najprv na oleji urestujeme zeleninu, na ktorú nasypeme hŕstku cukru. Miešame, kým cukor skaramelizuje a potom zmes preložíme do zapekacej misy. Urestujeme na kúsky nakrájanú slaninu a pridáme k nej osolené a okorenené mäso.

  2. 2

    Medzitým do misy k zelenine pridáme 1/2 kl horčice, koliesko citrónu, korenia a asi hrnček vývaru. Potom na to položíme mäso, prikryjeme a dáme piecť do rúry do zmäknutia. Podlievame.

  3. 3

    Potom už stačí len vybrať korenie, nakrájať mäso, rozmixovať zeleninu, vzniknutú omáčku chvíľu povariť a nakoniec pridať smotanu.

Diskusia k receptu

Vymazať
js9mxd
Moja manželka nemôže smotanu tak robím sviečkovú aj bez nej, vôbec to nevadí. Aj mäso som skúšal všeliaké od hovädziny až po divinu je to jednoducho paráda.