Svieža jahodová roládafotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 11. apríla 2013
Svieža jahodová roláda(fotorecept)
Foto: kajusiqq
20
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 kusy
100 g
60 g
20 g
Plnka:
600 g
3 lyžice
1 lyžica
trošku
2 plátky
na posypanie
na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom:pridáme múku so škrobom a premiešame.

    Svieža jahodová roláda(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180stupnov.Po upečení vyzerá uplne ako obyčajna piškota no z druhej strany je taka gumova:).....čo mi veľmi chutí:)

    Svieža jahodová roláda(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme ju na utierku posypanú cukrom a zviniemieme.Necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. V miske si zmiešame 450g jahod s 3 lyžicami cukru a necháme cca 10 minutiek postáť.

    Svieža jahodová roláda(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich dáme do hrnca a povaríme sem tam premiešame až kým sa nerozvaria:). Puding si rozmiešame v troške mlieka a vlejeme medzi rozvarene jahody uvaríme a odstavíme necháme vychladnúť:).... Zatiaľ si nakrájame zvýšných 150 g jahôd a pripravíme želatínu(podľa návodu). Ak je zmes už vychladnutá pridáme k nej jahody a želatínu a dobre premiešame.

    Svieža jahodová roláda(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roládu si rozvinieme a cesto potrieme plnkou.

    Svieža jahodová roláda(fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Roládu stočíme a odložíme na pár hodín do chladničky(ja na noc)....Potom pokrájame a ľubovoľne ozdobíme:))

    Svieža jahodová roláda(fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu