Foto: eraserhead
Chuť pravej čokolády je vhodná k chuti pravej kávy
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo si necháme v izbovej teplote zmäknúť
-
2
Maslo s cukrom vymiešame na hmotu penovej konzistencie.
-
3
Pridáme preosiatu múku a kakao
-
4
Premiešame a pridáme mlieko. Vymiešame na konzistentnú, nie moc hustú nie moc riedku hmotu.
-
5
Zmesou maslovej konzistencie naplníme "udělátko"
-
6
Na pečiaci papier robíme 5-6 cm dlhé sušienky
-
7
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. 180ºC na 12 minút. Je vhodné si na menšej dávke (2-3 ks) vyskúšať rúru aby sme to ne........
-
8
Keď sú sušienky hotové okamžite ich premiestnime z plechu na nejaký rošt aby vychladli. Zostatkové teplo z plechu by ich mohlo aj mimo rúry poškodiť.
-
9
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu. Ideálne je keď tú vrchnú nádobu zohrieva iba para zo spodnej nádoby.
-
10
V roztopenej čokoláde namáčame jeden koniec vychladnutej sušienky.
-
11
Namočený koniec posypeme nasekanými pistáciami. Oriešky je vhodné preosiať aby nám ostali iba tie väčšie kúsky bez prachu.
-
12
Hotové necháme stuhnúť.
Mimochodom chuť týchto sušienok rozhodne nie je sladká, použitá 99% čokoláda a 100% kakao.