Foto: 2010
Dalsi z experimentov pre sviatocne oslavy aj pre Bozulku ktora nevie co s udenym lososom.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto je dalsi experiment ako spravit moderne sushi bez morskych rias. Ako obal som pouzil odbalenu uhorku .Je to trochu babracka ale da sa to. uhorke odrezeme konce nakrajame na valce cca 5 cm ktore sa nam budu dat odkrajovat a ktore potom rozkrojime na polku. Zoberieme velmi ostry noz a pomaly zacneme zarezavat a odbalovat....az dostaneme roztvorenu uhorku (zneje to jednoducho ).
- 2
Sparglu dame rychlo predvarit do osolenej vody a hned vyberieme a prelozime do ladovej voday aby sa nam prestala varit.
- 3
Ja som pouzil riccottu co je tak najblizsie jemnemu tvarohu ktoru som ochutil trosku solou a korenim a na drobno nakrajanym koprom a poriadne premiesal a dal do ladnicky .
- 4
Na rozrolovanu orezanu uhorku ktoru som polozil na bambusovu podlozku na sushi som polozil platok udeneho lososa trosku potreteho wasabi ( japonska chrenova horcica) -podla chuti. Potom som potrel lososa ochutenym syrom do ktoreho som vtlacil nakrajanu uvarenu sparglu 2 kusky a jeden som nechal dlhsi na ozdobu.Pomocou podlozky som to zroloval. Ozdobil sezamovymi semienkami a koprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu