Strašidelné muffinky

lovemuffin - fotkalovemuffin, 23. októbra 2014

O týžden tu máme Halloween a preto tento jednoduchý recept na strašidelné ale chutné muffinky so želatínovými upírskymi zubami a očami, ktoré aktuálne kúpite Zobraziť celý popisO týžden tu máme Halloween a preto tento jednoduchý recept na strašidelné ale chutné muffinky so želatínovými upírskymi zubami a očami, ktoré aktuálne kúpite v LIDL (alebo bežne v cukrárni). Jahodový džem namiesto krvi a chrumkavé čokoládové müsli ako kožné nádory - úplne nazjedenie! Tak prekvapte svoje ratolesti alebo kolegov v práci, ktorý sa určite potešia tejto netradičnej maškrte.

17-20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnčekov
1 PL
štipka
1/2 hrnčekov
2 ks
1 hrnček
6 PL (alebo roztopené maslo)
1 PL
1 balenie




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame cukor, vajcia, olej či maslo, vanilku a mlieko. Postupne pridávame múku zmiešanú so soľou a kypriacim práškom. Nakoniec do cesta zapracujeme musli (taký ten chrumkavý mix s kúskami čokolády, ktorý navyše pôsobí na muffinkoch ako kožný nádor).

    Strašidelné muffinky - obrázok 1
  2. 2

    Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami, alebo použijeme silikónové formy. Do jamôk nalejeme hotové cesto, plníme ich do 2/3, lebo muffinky ešte narastú. Pečieme 17-20 minút na 200 stupňov, kým nie sú muffinky zlatisté a nadýchané. Necháme ich vychladnúť.

  3. 3

    Malou lyžičkou urobíme navrchu každého muffinu jamku, do ktorej dáme jahodový džem, a do neho uložíme oko alebo zuby. V uzavretej plastovej nádobe, vydržia aj niekoľko dní.

    Strašidelné muffinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
upirske zuby, krv a kozne nadory! moje nervy!! ale mam rada nadhlad a recept podany s vtipom, a hlavne, ved ide o obyc. mafiny, tie prefabrikaty neviem, ci by mi chutili, vyzeraju naozaj odstrasujuco :)
martab
Prosim Ta ake velke balenie tych musli cokoladovy mix ide do mufinkov?
lovemuffin
@martab ja som dala tak od oka, aby ich tam bolo dostatok do kazdeho kisicka. alebo mozes pridavat po malej lyzicke do kazdeho kosicka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia