Černicový koláč
Černicový koláč

Strakatý černicový koláč s pudingom

helena10 - bez fotkyhelena10, 5. septembra 2023
Strakatý černicový koláč s pudingom
Foto: helena10

Hrnčekový koláč s čerstvými lesnými černicami. Objem hrnčeka je 270 ml. Veľkosť plechu závisí od veľkosti hrnčeka a od toho, aký vysoký chcete Zobraziť celý popisHrnčekový koláč s čerstvými lesnými černicami. Objem hrnčeka je 270 ml. Veľkosť plechu závisí od veľkosti hrnčeka a od toho, aký vysoký chcete mať upečený koláč.

Suroviny

Hrnčekové cesto:
2 ks (veľkosť L)
1 hrnček (270 ml)
1/2 hrnčeka
1 hrnček (3,5 %)
2 hrnčeky
štipka
1 bal.
1 PL
2 PL
1 liter (lesné čerstvé)
Vanilkový puding:
750 ml (3,5 %)
2 ks
1 bal.
2-3 PL
Smotanovo-jogurtová poleva:
400 g (16 %)
250 g (10%)
2-3 PL
Na vymastenie a vysypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Najprv uvarím puding z mlieka, zlatých klasov a cukrov. Prikryjem a nechávam bokom.

  2. 2

    Cesto pripravím vyšľahaním celých vajec s cukrom do peny. Prilejem olej, mlieko a na jemných otáčkach premiešam. Nasleduje múka zmiešaná so štipkou soli a práškom do pečiva. Dve tretiny cesta vylejem na tukom vymastený a hrubou múkou posypaný plech s rozmermi 28 x 38 cm. Do zvyšného cesta dávam kakaový prášok a 2 PL mlieka, riadne premiešam. Tmavé cesto vylejem cikcakom nepravidelne na svetlé cesto. Premiešam špajľou.

  3. 3

    Na cesto naberačkou nalievam do mriežky uvarený ešte teplý puding tak, aby nezakryl celé cesto. (Môžete pravidelne klásť aj lyžicou kôpky pudingu.)

  4. 4

    Navrch pravidelne husto rozsypem všetky očistené neochutené nazbierané čerstvé lesné černice. Vidličkou černice sem-tam pozatláčam do cesta aj do pudingu. Černice nie sú ničím ochutené.

  5. 5

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrolujem.

  6. 6

    Upečený horúci koláč natieram smotanovo-jogurtovou polevou, ktorú som si pripravila vymiešaním uvedených surovín.

    Strakatý černicový koláč s pudingom - obrázok 6
  7. 7

    Po riadnom vychladnutí koláč posypem čerstvou nastrihanou mätou a nakrájam.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia