Stejkový sandwich

2010 - bez fotky2010, 28. mája 2011
Stejkový  sandwich
Foto: 2010

Pocasie nema byt najlepsie a mame zorganizovane bbg. a tak toto moze byt aj pekacova verzia tejto anglickej klasiky trochu smrncnuta australiou Zobraziť celý popisPocasie nema byt najlepsie a mame zorganizovane bbg. a tak toto moze byt aj pekacova verzia tejto anglickej klasiky trochu smrncnuta australiou lebo stejky su stale relativne lacne a este aj domiesana s gyrosom.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4
4 lyzice nakrajana na drobno
1
1 nakrájaná na plátky
1lyzica
200 g  kvalitny
50 g  na dusenie
2 lyzice




Postup

  1. 1

    Nabrusime si noz ...a salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky , tak isto cibulu nakrajame na kolecka. Rozpalime trosku oleja a cibulu dame rychlo podusit ked je skoro hotova pridame lyzicu worcesteskej omacky a rychlo premiesame a prehrejeme a odlozime na stranu.

  2. 2

    Do tohto tradicneho receptu sa pouziva kvalitny steak aby sa dal rychlo spravit ale je relativne hruby a tazsie sa je ked ma dakdo bielu koselu... Tato varianta ma trochu azijsky -korejsky nadych.Steak sa necha zmrazit a nakraja sa velmi ostrym nozom ( alebo elektrickym krajacom )na cca 3mm platky. Na troske rozpaleneho oleja staci minuta na kazdej strane a je hotovy , ochutime sol a cerstve mlete korenie.

  3. 3

    Platkovy toastovaci chleba oprazime na rozpalenej zmesi masla a oleja len z vonkajsej strany . Polozime na jemno nakrajany salat a platky paradajky a ochutime , sol, korenie.( Kdo chce aj potre maslom). Polozime podusenu ochutenu cibulu a zakoncime tenkym steakom. Prekrojime do kriza .... postavime a vsetko prepichneme spajglou aby nam to pekne drzalo pohromade...

Diskusia k receptu

lubjak
maso nemusim ,ale pri tvojom recepte slintam,ze by to bolo tym ,ze tu je zima a prsi?odkladam,pre cast rodinky ,ktora masko zboznuje, pripravim,hlavne vyuzijem info ,ze zmrazene masko naporcujem aj opeciem
sovka62
Naozaj na zahryznutie a rýchlo hotové, veľmi sa mi páči. Len kde zohnať u nás kvalitné mäso na stejk. Dnes ráno mali v obchode hovädzie zadné, hovädzie plece a nožinu. Chcela som roštenky na zajtra, ale mala som smolu, musela som zmeniť plány. V metre občas mávajú argentínsku sviečkovicu, keď na ňu konečne narazím, vyskúšam.
janadelfi
Kde, kde, kde sú stejky relatívne lacné???? U nás iste nie.... Bola som pred dvomi týždňami kúpiť v Metre, falošnú sviečkovú ale aj tá je z anglicka.... Recept vyzerá super. Ukladám a vyskúšam.
sjuz
vyzerá super. o kvalite mäsa sa dá polemizovať, u náus je to problém, najlepšie by bolo mäsko z býčka, ktoré je vyvesené dva týždne ale v správnom smere vláken, a odležané pár dní v chladničke. Ale to je u nás len zatiaľ len sen. V Čechách sú už prvé lastovičky, a s manželom chceme vyskúšať také mäsko kúpiť. Ak má človek možnosť zohnať mäso z domácej produkcie, je to super, a ak ho má kde skladovať, je to ešte lepšie, no asi nereálne.
Potom sa aj tie steaky MUSIA podariť:)!
jody
idem si dať chleba s masťou, tak sa mi pustili sliny, že až... :-)
honestka
taketo rozne kreacie balime tiez do pita, nann bread, alebo roznych placiek (aj tu ich je uz hodne druhov receptov) a robievame to vzdy ako "left over" (zostatok) na druhy den.
Aj ked sa tu ide do restauracie, zabalia ti zvytok nedojedeneho steaku, ktory si vezmes domov presne na tieto ucely. Nasa provincia je nastasite znama dobrym masom, a ked chodila sem navsteva z domova- pri cestovani videli ako sa bycky popasaju na lanach fariem a neskor pouzivali vyraz akoze: "pasu sa nam steaky".
Ja mozem tieto variace jest na kazdy spob, je to vyzivne jedlo a ked nie je kvalitamasa na urovni alebo trebarz len kuracina- urobim si rozne studene omacky a brusko je zasytene.
Tu je steak sandwich velmi polularne jedlo hlavne ako tast food.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia