Foto: 2010
Pocasie nema byt najlepsie a mame zorganizovane bbg. a tak toto moze byt aj pekacova verzia tejto anglickej klasiky trochu smrncnuta australiou Zobraziť celý popisPocasie nema byt najlepsie a mame zorganizovane bbg. a tak toto moze byt aj pekacova verzia tejto anglickej klasiky trochu smrncnuta australiou lebo stejky su stale relativne lacne a este aj domiesana s gyrosom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 |
|
4 lyzice nakrajana na drobno |
|
1 |
|
1 nakrájaná na plátky |
|
1lyzica |
|
200 g kvalitny |
|
|
|
50 g na dusenie |
|
2 lyzice |
|
|
Postup
-
1
Nabrusime si noz ...a salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky , tak isto cibulu nakrajame na kolecka. Rozpalime trosku oleja a cibulu dame rychlo podusit ked je skoro hotova pridame lyzicu worcesteskej omacky a rychlo premiesame a prehrejeme a odlozime na stranu.
- 2
Do tohto tradicneho receptu sa pouziva kvalitny steak aby sa dal rychlo spravit ale je relativne hruby a tazsie sa je ked ma dakdo bielu koselu... Tato varianta ma trochu azijsky -korejsky nadych.Steak sa necha zmrazit a nakraja sa velmi ostrym nozom ( alebo elektrickym krajacom )na cca 3mm platky. Na troske rozpaleneho oleja staci minuta na kazdej strane a je hotovy , ochutime sol a cerstve mlete korenie.
- 3
Platkovy toastovaci chleba oprazime na rozpalenej zmesi masla a oleja len z vonkajsej strany . Polozime na jemno nakrajany salat a platky paradajky a ochutime , sol, korenie.( Kdo chce aj potre maslom). Polozime podusenu ochutenu cibulu a zakoncime tenkym steakom. Prekrojime do kriza .... postavime a vsetko prepichneme spajglou aby nam to pekne drzalo pohromade...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Potom sa aj tie steaky MUSIA podariť:)!
Aj ked sa tu ide do restauracie, zabalia ti zvytok nedojedeneho steaku, ktory si vezmes domov presne na tieto ucely. Nasa provincia je nastasite znama dobrym masom, a ked chodila sem navsteva z domova- pri cestovani videli ako sa bycky popasaju na lanach fariem a neskor pouzivali vyraz akoze: "pasu sa nam steaky".
Ja mozem tieto variace jest na kazdy spob, je to vyzivne jedlo a ked nie je kvalitamasa na urovni alebo trebarz len kuracina- urobim si rozne studene omacky a brusko je zasytene.
Tu je steak sandwich velmi polularne jedlo hlavne ako tast food.