Roláda s pečienkou a medvedím cesnakom

Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 3. mája 2016
Roláda s pečienkou a medvedím cesnakom
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 väčší plátok
100 g
1 zväzok
1 ks suchší
1 ks
1/2 ks menšia
4 plátky
1 kl




Postup

  1. 1

    Cibuľu urestujeme na troške oleja, pridáme pečienku a dusíme domäkka. Na konci pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí primiešame vajíčko a polovicu nakrájaného rožka, všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Morčacie prsia dobre rozklepeme a osolíme. Rozložíme na ne plátky slaniny, lístky medvedieho cesnaku a pečienkovú zmes. Zrolujeme, zabalíme do potravinárskej fólie, na ktorej dobre uzavrieme obidva konce. Varíme vo vode pod bodom varu alebo v pare 20 minút. Po dovarení nakrájame na medailóniky. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša.

Diskusia k receptu

tiginko
po dlhom čase konečne celkom pekné a jedlé recepty od šéfkuchára. Devínska je Devínska :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia