Rizoto so strukovinami

sechmet6 - fotkasechmet6, 8. júna 2012

Výborné vegánske rizoto

Suroviny





Postup

  1. 1

    Hrach, šošovicu a krúpy dáme variť v slanej vode s asi dvoma polievkovými lyžicami sójovej omáčky. Vody dajte zhruba 1 cm nad varené strukoviny v hrnci. Varíme cca 20 min Pozn.: Množstvá si určíte sami. Ja si kupujem sušené strukoviny do polievky, ktoré už sú zabalené ako zmes v obchodoch.

  2. 2

    V ďalšom hrnci si pražíme cibuľku. Ja si ju krájam na polovicu a potom na polkruhy. Pražíme, kým cibuľa nebude sladkastá a mäkká.

  3. 3

    Pridáme ryžu a chvíľu ju popražíme.

  4. 4

    Varené strukoviny vlejeme do hrnca s ryžou. Hrach ešte pravdepodobne nebude mäkký, tým mu dáme šancu zmäknúť. Vývar sa vsiakne do ryže a tá dostane celkom inú chuť.

  5. 5

    Dolejeme horúcu vodu 1 -2 cm nad zmes. Pridáme soľ a sójovú omáčku.

  6. 6

    Po odparení vody je zmes hotová. Podľa chuti ešte pridajte sol a omáčku. Ja do nej vmiešavam ešte niečo pikantné, napr, chilli omáčku. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

hralka
vyskúšam,ryžu mám rada na každý spôsob,okrem nákypu na sladko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia