Ríbezľove nebíčko v papulke

roxyjam - fotkaroxyjam, 23. júla 2012
Ríbezľove nebíčko v papulke
Foto: roxyjam

SKONTROLUJTE SI SUROVINY. REDAKCIA Svieži, čerstvý, vláčny, famózny ríbezľový koláč.

25 minút minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 3
4 od oka, cca 400g
3 12
2
40 g
4 PL
Plnka:
od oka, cca 400g g
150 g
3 PL
12 ks
2 PL
2




Postup

  1. 1

    Vymiešame si cesto z múky, masla, žĺtok a cukru. Nechala som asi 1O minút v chladničke a potom som ho poukladala do tortovej formy, do ktorej som dala papier na pečenie a po stene vymastila a poprášila hladkou múkou.

  2. 2

    Poukladáme ríbezle, ak použijete mrazené tak POZOR, bez vody!!!

  3. 3

    Vyšlaháme vajcia, cukor, smotanu, jogurt a vanil. struk. Vylejeme na ríbezle a dáme na 40 minút piecť pri cca 180 stupňoch.

  4. 4

    Možno Vám bude príprava trvať aj menej času, ale ja som absolutny začiatočník v kuchyni, čiže neviem, či som Vám to aj správne podala. V každom prípade prajem veľa šťastia a o to viacej hladných krkov :)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia