Ríbezľová želatínová piškóta fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 9. júla 2011
Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept)
Foto: dorisa

Moja klasika. Tento koláčik som robila asi ako prvý.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
1 PL horúca
70 g
70 g
1 ks
Plnka:
1 ks
200 g červené mrazené alebo čerstvé
Na vrch:
50 ml
1/2 balíček
2 PL
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme si korpus: Vajcia vyšľaháme s 1PL horúcej vody...

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridávame cukor, vanilínový cukor a neskôr aj polohrubú múku.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vymastili a posypali múkou.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formu s cestom dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme na tanier, alebo inú podložku.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoľko mi ostal jogurt, tak dám do koláča aj jogurtovú plnku. Jogurt rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus. Trochu je korpus poškodený, zle sa mi vyklopil.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Použijeme ďalej aj tieto suroviny :

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ríbezle( ja som mala mrazené) navrstíme rovnomerne na celý koláč(odmrazené)

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podľa návodu na cukrárenskom želé Dr. Oetkera si uvaríme želé. Použijeme sirup Sodastream Redberry+ vodu (želé je polovičná dávka, lebo bolo veľmi silné).

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takýmto , ešte teplým želé polejeme celý koláčik a necháme ho vychladnúť.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Želatinu na koláči necháme stuhnúť, najlepšie v chladničke.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Po vvchladnutí koláč ozdobíme zdobiacou tubou, rozkrájame a môžeme podávať.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Nazdobený koláč.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Takže , dobrú chuť k tomuto osviežujúcemu dezertu. Nám chutí.

    Ríbezľová želatínová piškóta (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

ailuj82
som sa rozhodla, že sa nezapojím do súťaže Sodastream, prenechávam ti cenu :-)
vierik
Krásny a lákavý ako všetky Tvoje koláčiky...
ancicka
Koláčik je parádny.U nás ríbezle akurát dozrievajú,zajtra ideme oberať.Ešte som nespracovala čerešne a už treba aj ríbezle.
cica2
wau, to musí byť dobrôtka! Krásne sa ti vydaril, zbožňujeme ovocné koláčiky!
kata50
Prudko jedlý :-)) Ten nápad, plniť ho do obrátenej strany sa mi páči.
dorisa
@ailuj82 , no ty si zlatá:) čo, zlatá...veľkorysá. Všetkým vám ďakujem za milé komentáre, som na chate , len som odbehla poplatiť cez IB, a rano jecham nazad. Tak, veľa šťastia, už nepečiem, nevarím, len sa opaľujem a plávam v bazéne. Ahojte. Do varenia a pečenia.
terinka55
Tvoje receptíky sú veľmi fajn.
Ale, aj tak najkrajší a najšikovnejší tí dvaja
fešáci, sú na zahryznutie...
Aj ja mám dvoch malých kamarátov, ktorých
všetci nesmierne milujeme :)
vavan
super osviežujúci na leto ako stvorený
dorisa
Ďakujem za Vaše blahoželania k výhre. Teším sa.
cica2
tiež sa pripájam a dodatočne gratulujem:D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia