Recept na TIRAMISU

tiramisu - bez fotkytiramisu, 27. marca 2012
Recept na TIRAMISU
Foto: tiramisu

DOPLNTE TO VSETKO DO TABULIEK NA TO URCENYCH. REDAKCIA Recept na TIRAMISU Zobraziť celý popisDOPLNTE TO VSETKO DO TABULIEK NA TO URCENYCH. REDAKCIA Recept na TIRAMISU Podlhovasté piškóty / original talianske/ 250 g Mascarpone 120 g gaštanové pyré 250 ml presso kávy 2 pol.lyž. práškového cukru 4 pol.lyžíc Amaretta/ mandlový likér/, alebo rum/ 8 – pol.lyžíc vaječného koňaku 125 ml šľahačky kakao na posypanie misa najlepšie podlhovastá cca 20 x 35 cm alebo do pohárov cca 2 dcl Mascarpone / neodporúčam nahrádzať inými surovinami typu nátierkové maslo, syr Lučina a podobne , mascarpone dostať kúpiť takmer vo všetkých obchodoch s potravinami takisto aj podlhovasté piškóty najlepšie sú posypané cukrom/ orig.talianske/. Postup : Uvaríme silnejšiu presso kávu a necháme vychladnúť po vychladnutí pridáme Amaretto Mascarpone zmiešame s pr.cukrom a gaštanovým pyré, postupne vmiešame vaječný koňak a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku / bez cukru a stužovača !/ Do misy poukladáme piškóty , ktoré polievame vychladnutou kávou, /ak chceme aby bol zákusok skôr piškóty do kávy namáčame/, potrieme krémom , potom znova vrstva piškótov a znova krém. posypeme kakaom / bez cukru/. zákusok dáme minimálne na 8 hodín do chladničky Môźeme s kombinovať aj s ovocím / maliny jahody, černice/ .

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia