ryžová kaša

basenka123 - bez fotkybasenka123, 1. februára 2013

Suroviny





Postup

  1. 1

    Čo potrebujete: * 400 ml bielej guľatej ryže * 1000 - 1100 ml vody * soľ * cibuľa * za lyžicu domácej masti * zakysanka

  2. 2

    Ryžu varíte na slabom ohni v osolenej vode domäkka, za občasného premiešania. Vodu pridávajte postupne, podľa potreby, kým ryža nie je úplne mäkká, až kašovitá. Trvá to cca 20 minút. Medzitým si očistite cibuľu, pokrájajte na kocky, resp. ako máte radi a na masti orestujte do zlatista, chrumkava. Ryžovú kašu rozotrite na plytký tanier, na to dajte cibuľku, podľa chuti polejte aj trochou masti. Podávajte ihneď, s pohárom zakysanky alebo acidofilného mlieka. Dobrú chuť, hrče za ušami! :))

Diskusia k receptu