Foto: eraserhead
poznám iba latinský názov Atherina boyeri v slovenčine asi nemá ekvivalent. Čo je na nich zaujímavé že žijú aj v slanej aj v Zobraziť celý popispoznám iba latinský názov Atherina boyeri v slovenčine asi nemá ekvivalent. Čo je na nich zaujímavé že žijú aj v slanej aj v sladkej vode.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybičky
-
2
Hlavu oddelíme od tela, vyberieme vnútornosti a chrbtovú kosť. Tieto rybičky sa zvyčajne konzumujú celé, keďže som ich však pripravoval aj pre ostatných, tak som sa pohral. Recept kde sa použijú celé pridám neskôr.
-
3
Dôkladne umyjeme a osušíme.
-
4
Zľahka obalíme v múke
-
5
vyprážame v oleji
-
6
vypražené dáme na papier ktorý vsiakne prebytočný tuk. Ukladajte na plátky citróna a ešte teplé podávajte. Soľ a citrón použite už na hotové jedlo.
tak ako tieto v Castellammare del Golfo.
@2010 to ti verím tieto antipasti sú proste fajn
eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lng1=sk,en...
〈=&lng2=bg,cs,da,de,el,en,es,et,fi,fr,hu,it,lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv,&val=519197:cs&page=&hwords=null
www.svps.sk/potraviny/rapidalert_t.asp?roky=2011&am...
Žiaľ bežne sa stretávam v obchode s tým že názov absolútne nekorešponduje s obsahom, nedávno mi na návšteve ponúkli maslové sušienky keď som si pozrel zloženie bolo tam uvedené: maslo 3% keby aspoň 44,41% ........
aj tu na varecha som postrehol nejaké maslové pagáčiky ktoré neobsahujú ani 1g masla
fishcooking.about.com/od/smokebrine/ss/white_anchovies_all.ht...
Mas ich super, moje boli kusok vacsie a uz viem preco su drahe ... je to babracka.Moje su v naleve cakaju na party.