Ryba v plechu

janadelfi - fotkajanadelfi, 4. apríla 2010
Ryba v plechu
Foto: janadelfi

Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba v akejkoľvek podobe má u nás vždy miesto. Máme radi Zobraziť celý popisTento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba v akejkoľvek podobe má u nás vždy miesto. Máme radi jeho špecialitky, ktoré sú chutné a dobré.....

6
porcií
15 - 20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 kg
100 - 150 g
1 - 2 ks
1  ks
4-5 strúčikov
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
trocha
200 - 300 ml
150 ml
250 ml
Príloha:




Postup

  1. 1

    Rybu, my sme použili zubáča, naporcujeme a nasolíme. Do misy si očistíme zemiaky, ktoré nakrájame na kolieska, cibuľu nakrájanú na rezančeky, údenú slaninu takisto na rezančeky, klobásu prekrojíme pozdĺžne a nakrájame. Pridáme soľ, korenie, nasekaný cesnak, gulášové korenie a všetko spolu dobre premiešame.

  2. 2

    Bylinky môžeme pridať podľa vlastnej chuti, ale treba dbať na to, aby sa nezabila chuť ryby.

  3. 3

    Na plech, alebo pekáč naukladáme časť z premiešanej zmesi, na ktorú naukladáme rybu a nakoniec navrstvíme zostatok zmesi. Navrch dáme plátky masla a podlejeme buď pivom, alebo vínom (záleží ako máte radi). Prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry približne na 20 minút.

  4. 4

    Vyberieme z rúry skúsime či sú zemiaky mäkké, ak áno rozhabarkujeme smotanu s mliekom, nalejeme na zemiaky a dáme ešte zapiecť na 5 - 10 min. Podávame s chlebom, bagetkou.....

Diskusia k receptu

2010
Toto su take super rybarske Francuzke zemiaky vyskusam
diki
frezia68
Janadelfi,škoda že tiež nemám aspoň kamoša rybára,je to pekné a nepochybujem,že aj veľmi chutné.Akú rybku doporučuješ ešte miesto zubáča?
brituska
Tak vyzerá to super ,pridávam do svojej kuchárky ak bude ryba navyše tak beriem.Také množstvo a kto to všetko zje?
janadelfi
@ frezia68 - robili sme už aj zo zubáča, kapra, mieňa, amura, pstruha..... je to vhodné naozaj pre všetky rybky aj menšie.... nekupujem mrazené filé a iné ryby, ale viem si to predstaviť aj z filé, pangasiusa...... @ čistinka má pravdu, naozaj to bolo pre tri generácie, @ brituška bolo to naozaj super, môžeš spraviť aj z malej ryby, alebo polovičnú dávku do malého plecha....