Foto: kucharronald
porcií
príprava
na 170-200 °C
Suroviny
0.7 zaváraninová flaša |
|
250 g |
|
180 g |
|
1 bal |
|
1 štipka |
|
5 ks |
|
400 g |
|
1 bal |
|
150 ml |
|
2 PL |
|
1*/* 3-4 PL*/* kvapiek |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 bal |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
80 g |
|
250 g |
|
Poleva: | |
250 g |
|
Postup
-
1
Višne odkôstkujeme, necháme odkvapkať. Do misy dáme maslo, cukor a van. cukor. Všetko dobre zmiešame. Potom pridáme vajcia. Premiešame zas. Múku premiešame s kypriacim práškom a so soľou. Postupne po lyžiciach pridávame do maslo-vajcového cesta.
-
2
Na vymastený plech nalejeme polovičku cesta, a do druhého cesta dáme rum/esenciu a mlieko. Zmiešame a nakoniec pridáme kakao. Ešteraz všetko dobre zmiešame a nalejeme na žlté cesto (nerovnomerne).
-
3
Odkvapkané višne dáme na cesto, a lyžicou ich zatlačíme. Koláč dáme do trúby, ktorú sme predhriali na 170 až 200 stupňov. Pečieme 30 minút, a počas pečenia neotvárame trúbu. Otvárame až po 30 minútach.
-
4
Pripravíme plnku. Uvaríme puding z mlieka, prášku a z cukru (3 PL). Potom pridáme roztopené maslo a práškový cukor a všetko dobre zmiešame. Plnku nalejeme na vychladnuté cesto. Necháme vychladnúť, dáme do chladničky a pripravíme polevu.
-
5
Poleva: Na miernom ohni roztopíme čokoládu, ktorú natrieme na vychladenú plnku. Dáme na 1 hod do chladničky. Prajem dobrú chuť.
Ďakujem za tip. :o)