Ruská omáčka - dressing

2010 - bez fotky2010, 3. augusta 2012
Ruská omáčka - dressing
Foto: 2010

Aj ked je ma meno ruska nema s ruskom nic spolocne je vymyslena v amerike v roku 1910, a je jej viacej druhov je Zobraziť celý popisAj ked je ma meno ruska nema s ruskom nic spolocne je vymyslena v amerike v roku 1910, a je jej viacej druhov je to v podstate taka pikantna tatarka s chrenom a chilli . Toto je varianta z Tingerman deli.

Suroviny

3/4  salky
2  lyzice
2-3  lyzice
2  lyzice nasekaná na jemno
1  lyzicka
1  lyzicka najemno postrúhaný
1-2  na jemno nakrajana
1/2 lyzicky
1  lyzicka
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Zmiesame majonezu , kyslu smotanu , chilli omacku, kecup trosku worcesterskej na drobno nasekanych uhoriek a chrenu, petrzlenovu vnat a cibulu najlepsie salotku , a vsetko ochutime citronova stava , sol , korenie pripadne spetku cukru. Zneje to ako cudesny vyplod ale vyskusajte.

    Ruská omáčka - dressing - obrázok 1
  2. 2

    Pouziva sa ako dressing do klasiky ako Reuben sandwich a tak isto je vyborna k vyprazanemu karfiolu.

    Ruská omáčka - dressing - obrázok 2

Diskusia k receptu

cistinka
zaujímavé...určite vyskúšam...práve niečo také hľadám (sme na chate)
huck
Zbožňujem dresingy a dip-y. Vdaka za rcp.
marienka44
Skoda, ze si recept nedal prv. Vsetko su to u nas dostupne suroviny. :-)
V piatok ma ponukla dcerka na obed s vyprazanym karfiolom /bolo ho neurekom, ved len na obalovanie pouzila 6 vajec/, varenymi zemiackami, uhorkovym salatom a s tatarkou z obchodu. Mohli mat Tvoju omacku...
tatranka
Recept na takúto omáčku je vítaný.Vždy sa hodí pri príprave nejakých chutných mäsitých pokrmov.Ukladám.
bozulka
Túto "ruskú" omáčku mám uloženú a k zelenine aj surovej bude výborná nemusí byť ani mäso,ale keď bude steak...beriem aj ten :-)))
babav
Vyborna ....obzvlast ak si ju pripravime doma podla tvojho receptu.Inac ju bezne mozno u nas kupit hotovu,troska redsiu ,
ako dressing na salaty ;-)
2010
@babav , u nas nie je, a syn otravoval ze chce Reuben sandwich , zda sa mi to taky paradox ze na Slovensku kde vsetci jedia kyslu kapustu a maju radi tatarsku omacku , nic take nie je a treba ist do USA na recept :)


babav
Na Slovensku zase maju ruske vajcia ,o akych americania nechyruju;-)).
Vies ,ze tu su dressingy velmi popularne ...tradicne .Postupne sa dostanu aj na slovensky trh....Kraft ich produkuje vela (french,blue cheese,ranch ,russian,thousand islands.......)
violetacamorova
Nie je to cudesne prave som dookoncila k rybacim prstom a chipsom, ma skvelu chut. Ja som robila trochu inu, ale chren, worchestrovka, kecup citron a chilli dali tomu dobru prichut, tak si ju ukladam do mojich recepisov. Dik za recept.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia