Foto: indira
Tuto tortu som piekla mamine k meninam
12
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
400 g |
|
400 g |
|
1 bal |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Plnka: | |
2 bal |
|
1 l |
|
7 PL |
|
|
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
na poliatie korpusu |
|
Postup
-
1
Zo surovin na cesto upecieme klasicke piskotove cesto v tortovej forme vystlanej papierom na pecenie. Do polky cesta pridame kakao.Po upeceni stiahneme papier dole.Ked nam korpus vychladne,rozrezeme ho na 4 casti. PLNKA-z mlieka a Zlateho klasu uvarime puding za staleho miesania.Maslo vyslahame zvlast s cukrom.Ked ma puding izbovu teplotu,opatrne ho zaslahavame k maslu,pridame rumovu prichut
- 2
Kazdy tortovy plat pokvapkame dobre rumom,natrieme lekvarom,dame plnku a takto opakujeme.Nakoniec celu tortu potrieme zvysnym kremom a polejeme hotovou-zohriatou mliecnou cokoladou a dozdobime.
- 3
DOBRU CHUŤ!!
- 2
Diskusia k receptu