Quingurzotto fotorecept

dididy - fotkadididy, 8. mája 2015
Quingurzotto (fotorecept)
Foto: dididy

Názov zaujímaví chuť ešte zaujímavejšia :) Rada sa hrám so zdravými potravinami a toto je jeden z výsledkov.

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 2 hrste čerstvá (alebo mrazená)
3  PL čerstvé nakrájané (alebo v konzerve)
1 dl
štipka
 panenský




Postup

  1. 1

    Ako prvé si uvaríme quinou a bulgur. Na jeden diel zmesi, jeden a pol dielu vody. Varím v osolenej vode na najmenšom plyne kým sa nevyparí, a zakryté nechám oddychovať min. 20 minút

    Quingurzotto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji chvíľu povaríme posolenú zeleninu so šampiónmi podliate vodou. Keď sa voda vyparí, pridáme uvarenú zmes a ešte trochu pripečieme.

    Quingurzotto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A už len servírujeme. Quinoa zostane trochu chrumkavá bulgur mäkký a zelenina by tiež mala byť chrumkavá pretože ju nevarím dlho aby si zachovala sviežosť a chuť. Dá sa urobiť aj na "indický alebo čínsky" spôsob = postup ten istý iba že použijete čínsku zeleninovú zmes, klíčky, bambusové výhonky, kari pastu alebo kurkumu, a olej použijete kokosoví. Brú chuť!

    Quingurzotto (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia