Foto: macko842
Postup
-
1
Očistenú mrkvu, cuketu a pór pokrájame na pásiky, ošúpané šalotky nakrájame nadrobno. Opláchnuté a na menšie časti naporciované filé zo pstruha osušíme, okoreníme, osolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Na 25 g masla opražíme v panvici šalotky, pridáme zeleninu, hrášok a dusíme cca 1 minútu. Zmes nasypeme do misy z janského skla, na ňu rozložíme filé, zalejeme vínom, horúcim vývarom, poukladáme plátky zvyšného masla a vložíme na 15 minút do rúry zohriatej na 180 °C. Rybu a zeleninu potom odložíme bokom, do hrnca scedíme 1/4 l vývaru z misy a necháme prevariť. Žĺtok vyšľaháme so šľahačkou a prilejeme vývar (nie príliš horúci). Hotovou omáčkou polejeme rybu, zeleninu a podávame.
Diskusia k receptu