Foto: eraserhead
2
porcie
porcie
6h minút
príprava
príprava
16 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby vypitveme nasledovne, žiabre pristrihneme a vyberieme, následne pomocou lyžičky cez vzniknutý otvor zbavíme rybu vnútorností. Na rybe spravíme zopár šikmých zárezov. Dôkladne umyjeme.
-
2
Z octa, vody a soli spravíme marinádu do ktorej vložíme ryby a necháme 3 hodiny marinovať.
-
3
Vyberieme ryby z marinády a na 3 hodiny ich zaťažíme.
-
4
Ryby osušíme jemne potrieme olejom a na miernom ohni opekáme 7-8 minút z každej strany.
-
5
Po stredovekej polievke dobre padne aj hlavné jedlo. Vhodnou prílohou je biele víno a listový šalát.
Stojí to za to , že môže prasknúť žlč a skomplikujeme si vyťahovanie
vnútorností a čistenie dutiny ?
@radox1 áno ta chuť je iná ako pri zaužívaných spôsoboch prípravy, treba skúsiť, tu ide aj o istý druh konzervácie (predsa v stredoveku to bolo iné ako dnes s uchovávaním potravy). Niektoré zdroje hovoria že to marinovanie sa mohlo predĺžiť aj na 2 dni a ryba sa následne vyprážala v dostatočnom množstve oleja a potom vydržala aj 3 týždne. Prípadne sa ešte viackrát vypražila a mohla sa uchovať až 1 mesiac
@dodo45 nehľadaj v tom žiadneho Buñuela, ber to ako môj prídavok k tomu stredoveku (naopak v tom ako radíš pri držaní krevety by som španiela cítil)
@evusik to by šlo
@rybarkuchar @slavka2012 marinované rybičky sú super vec
varecha.pravda.sk/recepty/rybicky-marinovane/31365-recept...