Pstruh grilovaný v listoch viniča

eraserhead - fotkaeraserhead, 26. septembra 2012

z Oravy

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 zväzok čerstvý
3 strúčiky
30 ks chemicky neošetrené




Postup

  1. 1

    Čerstvé ryby (žiadne rozmrazované) zbavte vnútorností a žiabier. Zľahka osoľte a okoreňte čerstvo zomletým korením tak zvnútra ako zvonka. Do ryby vložte rozrezaný cesnak, vetvičku kôpru. Na rybu dajte vetvičku kôpru a dôkladne obaľte do listov viniča, nechajte voľnú iba hlavu. Grilujte nad pahrebou 10-15 minút (v závislosti od veľkosti) z oboch strán. Ryba je hotová keď oko zbelie, prípadne skúste oddeliť malú plutvičku za hlavou, musí ísť ľahko. Ešte jedna rada, ak vám listy nebudú na rybe držať (čerstvý pstruh je slizký) použite úponky viniča a rybu nimi obmotajte - zviažte

    Pstruh grilovaný v listoch viniča - obrázok 1
  2. 2

    Najťažšie bolo pre mňa zohnať chemicky neošetrené listy viniča, nakoniec som ich našiel v roky opustenej záhrade. Okrem chuti poskytli listy ešte jeden bonus, veľmi dobre držia teplo takže ryba je aj po 10 minútach stále teplá.

    Pstruh grilovaný v listoch viniča - obrázok 2
  3. 3

    Príloha na tanieri nie je. Väčšinou a aj teraz som rybu jedol s čerstvo pripraveným zeleninovým šalátom a fľašou bieleho vína.

    Pstruh grilovaný v listoch viniča - obrázok 3

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Robil som pstruha už v kadečom (aj zabaleného do hliny) ale vo viničových listoch ešte nie. Určite vyskúšam.
dajanca
no nádhera... tých chemicky neošetrených listov mám na záhrade dosť, len pre mňa je problém ten čerstvý pstruh... :-))
violetacamorova
Pre mňa je pstruh najlepšia ryba a tiež by skôr ako listy bol problém ten čerstvý pstruh. Musel si si pochutnať!
eraserhead
@rybarkuchar nakoľko ryby pripravujem minimálne raz do týždňa, ostávajú mi vnútornosti (mačku, psa či inú šelmu nemám). Nemáš nejaký osvedčený recept na ich prípravu?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia