Pražma rajčiny Pachino, rozmarín, olivy ..... fotorecept
Foto: eraserhead
Pražma má veľmi jemné mäsko ktoré je vhodné na rôzne spôsoby prípravy, v rúre, v papieri alebo na grile.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pokiaľ možno čerstvé........
-
2
Rybu zbavíme šupín a dôkladne umyjeme. Celú rybu podľa potreby osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením a vložíme jej do brucha dve vetvičky rozmarínu a jeden strúčik cesnaku. Môžeme ju pripraviť aj so šupinami, záleží či jedávate aj kožu z ryby.
-
3
Rajčiny Pachino umyjeme a nakrájame na polovicu.
-
4
Ryby uložíme na plech kde sme dali 4 KL olivového oleja extra virgin, pridáme na polovice nakrájané rajčiny Pachino, čierne olivy bez kôstiek a kapary.
-
5
Pridáme zvyšok cesnaku a rozmarínu ktorý natrháme na menšie časti, zomelieme ešte trochu čierneho korenia a všetko polejeme dvoma kávovými lyžičkami olivového oleja extra virgin.
-
6
Dáme piecť do vyhriatej rúry 200° na 25 minút (pamätajte že ryba sa musí upravovať 10 minút na každých centimeter a pol svojej hrúbky). Keď je ryba hotová vyberte ju z plechu a uložte na teplé miesto. Prílohu vráťťe naspäť do rúry na 5-10 minút, tak aby bola pekná dozlatova. Dajte rybu na tanier, pridajte rajčiny Pachino, olivy, kapary a všetko posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Ešte jedna rada: jednotlivé ryby môžete ukladať na pečiaci paper, uľahčíte si ich vyberanie a zabránite ich rozpadnutiu počas manipulácie.
Ja keď robievam rybu tak chcem mať rybu celú, hlava, plutvy a vo väčšine prípadov rybe nechávam aj šupiny