Pražma rajčiny Pachino, rozmarín, olivy ..... fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 4. apríla 2011

Pražma má veľmi jemné mäsko ktoré je vhodné na rôzne spôsoby prípravy, v rúre, v papieri alebo na grile.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
15 ks
8 ks čerstvý - vetvičky
40 gr
4 ks
6 KL




Postup

  1. 1

    Pokiaľ možno čerstvé........

    Pražma rajčiny Pachino, rozmarín, olivy ..... (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu zbavíme šupín a dôkladne umyjeme. Celú rybu podľa potreby osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením a vložíme jej do brucha dve vetvičky rozmarínu a jeden strúčik cesnaku. Môžeme ju pripraviť aj so šupinami, záleží či jedávate aj kožu z ryby.

    Pražma rajčiny Pachino, rozmarín, olivy ..... (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rajčiny Pachino umyjeme a nakrájame na polovicu.

    Pražma rajčiny Pachino, rozmarín, olivy ..... (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ryby uložíme na plech kde sme dali 4 KL olivového oleja extra virgin, pridáme na polovice nakrájané rajčiny Pachino, čierne olivy bez kôstiek a kapary.

    Pražma rajčiny Pachino, rozmarín, olivy ..... (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme zvyšok cesnaku a rozmarínu ktorý natrháme na menšie časti, zomelieme ešte trochu čierneho korenia a všetko polejeme dvoma kávovými lyžičkami olivového oleja extra virgin.

    Pražma rajčiny Pachino, rozmarín, olivy ..... (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť do vyhriatej rúry 200° na 25 minút (pamätajte že ryba sa musí upravovať 10 minút na každých centimeter a pol svojej hrúbky). Keď je ryba hotová vyberte ju z plechu a uložte na teplé miesto. Prílohu vráťťe naspäť do rúry na 5-10 minút, tak aby bola pekná dozlatova. Dajte rybu na tanier, pridajte rajčiny Pachino, olivy, kapary a všetko posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Ešte jedna rada: jednotlivé ryby môžete ukladať na pečiaci paper, uľahčíte si ich vyberanie a zabránite ich rozpadnutiu počas manipulácie.

    Pražma rajčiny Pachino, rozmarín, olivy ..... (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne69
...aj tato rybka vyzera absolutne uzasne,je v nej vsetko, co mame radi...(KK)
evusik
ryby milujem na každý spôsob.... mňam :-)
evas13
Rybičky môžem, tak prečo nie práve Tvoju? Ukladám tento pekný recept. :)
pusta
super.neviem,či som si to dobre všimla, v texte máš vetvičky tymiánu, nie je to na fotke rozmarín, možno len zle vidím.
eraserhead
pusta ďakujem za upozornenie, opravil som to. Ale kľudne ak máš tymián použi ho, ryby to majú radi.
nazarboncuk
wau krasne. ja milujem pražmu, najmä grilovanú ochutenú len cesnakom, maslom a citronom s rukolovým šalaátom a chlebom, vraždila by som za toto jedlo ;) len každej rybičke musím dať na očko platok cesnaku, lebo sa im chúďatkam neviem pozerať do očí :))) tvoja kombinácia sa mi tiež páci ...
eraserhead
@nazarboncuk áno tie oči sú také, mĺkve.....
Ja keď robievam rybu tak chcem mať rybu celú, hlava, plutvy a vo väčšine prípadov rybe nechávam aj šupiny



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia