Pomazánkové varené zemiaky ZRUMENENIE

nonna - fotkanonna, 30. apríla 2012

Toto je recepis o tom, ako sa dá trošku netradičnejšie využiť hrianková pomazánka. Je pomerne jednoduchý a rýchly.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 ks
5 PL
cca 25 g
3 strúčiky, väčšie




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na tenšie plátky.

  2. 2

    Uvaríme v osolenej vode, scedíme.

  3. 3

    Na rozpálenom masle mierne osmahneme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme zemiaky a trocha ich opečieme.

  4. 4

    Vajíčka rozmiešame s hriankovou pomazánkou, jemne osolíme a pridáme k zemiakom.

  5. 5

    Za miešania necháme vajíčka zraziť na redšiu praženicu.

Diskusia k receptu

sovka62
A čo je hrianková pomazánka? Je tu na ňu niekde recept?
nonna
@radulienka , dík, je to nové, ale len také obyčajné, rozmýšľala som, čo s tou pomazánkou, nechcela som klasik topeničky ani cestoviny. Ale celkom je to chutné a dá sa "požiť".@sovka , hrianková pomazánka je klasický konzervárenský výrobok v "piksle", v obchodoch zvyčajne blízko pri paštétach a podobných výrobkoch. Vďaka obom za ohlas! Želám príma kulinárčenie v týchto tropických dňoch!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia