Pomazánka z tofu syra so zelerom

enss - bez fotkyenss, 25. novembra 2010

Tvorba tejto pomazánky bola výsledkom rekapitulácie zásob v chladničke a potrebou predložiť niečo dobré na raňajky

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1  kus
1 menší kus
 podľa chuti
1 lyžička
 podľa chuti
 podľa chuti
 pol viazaničky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Zeler, pokrájaný na menšie kúsky, uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali pár kvapiek octu. Necháme vychladnúť, pridáme ostatné ingrediencie okrem petržlenovej vňate, rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Petržlenovú vňať pridávame na koniec, zamiešame, podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

mamatata2
Ozaj vynaliezavé, mohol by sa skúsiť aj surový zeler? Ďakujem.
marta23
A k zeleru sa môže pridať aj zelerová vňať?
enss
mamatata2, myslím, že by sa mohol pridať aj surový zeler, nastrúhaný na jemnom struháčiku. Potom by sa mi tam ale žiadalo pridať aspoň strúčik cesnaku. marta23, môže sa pridať aj zelerová vňať, ale opatrne, lebo je dosť aromatická.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia