Polievka zo sladkej kukurice

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011
Polievka zo sladkej kukurice
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 ml
100 g
150 g
100 g
500 ml
200 g
150 g (alebo tygrie krevety)
 (kôpor, žerucha – na ozdobu)
50 g




Postup

  1. 1

    Na masle a šalotke orestujeme kukuricu, osolíme, okoreníme, podlejeme šľahačkou a vývarom a povaríme asi osem minút. Rozmixujeme a prepasírujeme, nakoniec vmixujeme maslo.

  2. 2

    Homára varíme približne 8 minút. Vyberieme mäso a zľahka orestujeme na masle.

  3. 3

    Zemiaky a mrkvu nakrájame na malé kocky a orestujeme do mäkka na masle a potom vložíme do polievky. Kukuričné klásky opečieme na masle a nadekorujeme k polievke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia