Polievka mačanka

redakcia - fotkaredakcia, 6. júla 2009
Polievka mačanka

Suroviny

300 ml
700 ml
25 g
200 g
250 ml
1-2 PL
200 g
50 g
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.

  2. 2

    Ako základ môžeme použiť hlivy alebo šampiňóny a na doplnenie hríby.

  3. 3

    Všetko zalejeme kapustovou šťavou zmiešanou s vodou, pomer závisí od kyslosti kapustnice. Necháme krátko povrieť asi 4 minúty.

  4. 4

    Polievku zahustíme 33 % smotanou a múkou, necháme prevrieť a naposledy pridáme pretlačený cesnak.

  5. 5

    Na panvici posmažíme cibuľu na slaninke a pridáme na malé kocky pokrájané údené mäso, najlepšie kolienko, a pridáme do uvarenej naporciovanej polievky na záver.

Diskusia k receptu

Vymazať
kata50
Možno preto, že sa zvykol do toho "máčať" chlieb, pečivo a tak do úst.
Je to sýte a chutné jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia