Plnená mäsová roláda

maminka1 - fotkamaminka1, 10. októbra 2012
Plnená mäsová roláda
Foto: maminka1
4
porcie
30 minút
príprava
60-90 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
1 ks
4 zubky
2 ks
Plnka:




Postup

  1. 1

    V mise si premiešame mäsko, nadrobno nakrájanú cibuľu,pretlačený cesnak,soľ,korenie,majoránku,strúhanku a vajíčka...z jedného bielka si polovicu odoberieme do pohárika-potrieme nim celú roládu :-) a všetko dobre premiešame...masa by mala byť taka akurát nie veľmi hustá ani riedka...

  2. 2

    Na papier na pečenie si položíme mäso ktoré rukami vytvarujeme do obdlžníka, do stredu položíme 3 očistené vajíčka, vajíčka obložíme uhorkou a kápiou a pomaly dvihneme jednu aj druhu stranu papiera a spojíme mäso nad vajíčkami a vytvarujeme roládu...dobre postískame aby sa vyplnili medzery medzi mäsom a vajcom..

  3. 3

    Mäso ešte stále mame na papieri...s maslovačkou alebo pierkom ho potrieme rozhabarkovaným bielkom - celú roládu a potom ju obsypeme strúhankou, ja ju v nej aj vyváľam :-)

  4. 4

    pomaly prenesieme na pekáč/zapekaciu misu vymastenú olejom a pečieme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny na 175 C kvôli chrumkavej kôrke..posledných 20 minút zapnem ventilátor ale stíšim teplotu na 150 C Príloha: zem. kaša, zem. pyré, varené zemiaky + uhorka,cvikla kto čo ma rád :-)

Diskusia k receptu

modrykamen
Hneď by som si dal,fašírky akéhokoľvek druhu, to je moje. Recept je uložiteľný do KK.
bojar
Je trestuhodné takto ma trápiť pred obedom
evanaaa
Zajtra robím fašírky masu som si pripravila už dnes večer, dozajtra sa pekne spoja chute, ešte pridám vajcia a rožky, ale takúto roládku tiež robievam občas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia