Pita chlieb
Pita chlieb

Pita chlieb

crenai - fotkacrenai, 2. januára 2022
Pita chlieb
Foto: crenai

Chlebík z blízkeho východu.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
120 ml teplá
1 KL
1 PL
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Do misky dáme droždie, teplú vodu a polovicu múky. Zmiešame a počkáme, kým zíde kvások (približne 15 minút).

  2. 2

    Prisypeme zbytok múky, soľ a olivový olej.

  3. 3

    Vypracujeme hladké, mierne lepivé cesto a necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem.

  4. 4

    Po vykysnutí cesto ešte 2 minútky premiesime, rozdelíme na 4 časti, spravíme z nich guľky a necháme ešte pol hodinku podkysnúť.

  5. 5

    Vyvaľkáme na hrúbku približne centimeter a opekáme na suchej panvici, na miernom ohni 2 minúty z každej strany.

  6. 6

    Niektoré sa nafúknu, niektoré nie. To je už o šťastí. :)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia