Piškótový biskvit bezvaječný

vavan - fotkavavan, 31. októbra 2011

na želanie jednej varecháčky pridávam recept na bezvaječný koláč

20 minút
na 180 °C

Suroviny

šálka 2 dcl:
100 ml
300 ml
1 1/2 KL
1 KL
200 ml
150 ml
1
100 ml
 z pol malého pomaranča
 pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Plech 20x20 Mlieko zmiešame s oboma cukrami,všetký ostatné suché suroviny spolu zmiešame pridáme do mliekovocukrovej zmesi mixujeme mixérom pár minút nakoniec po troške na 1 stupni primiešaváme olej a pomarančovú esenciu.

  2. 2

    Vylejeme na pečiacim papierom vyložený plech a pečieme pri teplote 180°C20minút Najlepšie skúsiť špáratkom ak sa cesto nelepí na špáratko tak je upečené.

Diskusia k receptu

sovka62
Biskvit bez vajec mi pripadá ako vyprážaný ľad. Je to vôbec možné? Ale keď to čítam (už trikrát) tak sa mi zdá, že to pôjde. Pre každý prípad som si uložila.
jamarlen
takže krupica ako kypridlo - zábavné, aj tá pomarančová príchuť. bez žĺtkov je biskvit aj menej tučný. recept je určite darom pre alergikov /na vajíčka, ak znášajú laktózu a lepok,/ alebo jednoducho potrebujú pohostiť a zabudli kúpiť vajíčka, ako sa nám už aj stalo:))
cchikung
Výborný receptík,ak nemáme vajíčka a príde návšteva.
tetuska
vyskúšam, ale každopádne dám navrch nejakú plnku...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia