Pikantné tofu s čiernymi fazuľkami a chilli

2010 - bez fotky2010, 21. apríla 2010
Pikantné tofu s čiernymi fazuľkami a chilli
Foto: 2010

Posledny recept na tofu, zasoby dosli. Je to recept fuzia medzi europskou a azijskou kuchynou. Tofu marinovane v omacke z ciernych fazuliek a chilli s jarnou Zobraziť celý popisPosledny recept na tofu, zasoby dosli. Je to recept fuzia medzi europskou a azijskou kuchynou. Tofu marinovane v omacke z ciernych fazuliek a chilli s jarnou zeleninou s opekanymi vajickovymi slizami..

2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100  g
 za hrst
1 ks
1  strucik
2 ks
1  cm
4 lyzice
3  lyzice
1 lyzica
200  g
2 lyzice




Postup

  1. 1

    tvrdsie tofu makrajame na kocky a dame marinovat do omacky z fermetovanych ciernych fazuliek a chilli ( najmenej na 1 hodinu. Malu cukinu nakrajanu na pasiky a mladucky sladky hrasok dame do vriacej osolenej vody cca 1 -2 minuty.zlejeme vodu a dame na rozohriatu panvicu s 2 lyzicami sezamoveho oleja kde sme chvilu spenili strucik cesneku a na drobno nakrajany zazvor pridame lyzicu cinskeho octu sol a cierne korenie premiesame a prehrejeme cca 1 minutu.

  2. 2

    Cerstve cinske vajickove slize, dame do vriacej osolenej vody cca 2 minuty. vyberieme a prelozime do rozohriatej panvice s rozohriatym sezamovym olejom kde sme spenili jarnu cibulku premiesame, prehrejeme cca 2 minuty.

  3. 3

    Marinovane tofu dame na rozohriatu panvicu na rozohriaty olej a opekame 3-4 minuty a polievame nalevom. Naaranzujeme na tanier a zalejeme omackou s fermentovanych ciernych fazuliek a chilli podla chute ( je paliva).

Diskusia k receptu

hkbarbie
vyzera to vyborne! aj tak som uz nevedela co s tou fermentovanou fazulovou omackou v chladnicke :-) A manzel ju ma tak rad!
marlen
2O1O, zabáva ma, že takmer vždy varíte z prebytkov, či zbytkov - chcel by som byť u vás stravníkom - dojedačom:)))
marlen
p.s. cuketu nemám rád tepelne upravovanú, vadí mi jej konzistencia, čo ma mrzí, lebo ju pokladám za veľmi zdravú a diétnu. pozajtra vyskúšam vašu popísanú technológiu, zdá sa mi to chutné, tak uvidím.
2010
marlen
ale daj si na hlavu azijsku kucharsku capicu,( zabudni na varenie dusenie po europsky )to znamena ze tam mas zakaznikov a chcu to rychlo.
hkbarbie tiez potvrdi ze toto jedlo by vyprodukovali daakde na ulici v aziji tak cca 2 minuty.
2010
marlen
este jednu poznamku, ako som napisal na zaciatku je to fuzia, cize priprava aj suroviny su azijske ale prezentacia je "separovana" europska a nie ako v tradicnej "cine" kde by bolo vsetko pomiesane vo woku, popis je zjednoduseny pre domactnost , napriklad slize boli varene v zeleninovom vyvare ( mozes dat trocha vegety do vody asi to spravi tu istu sluzbu)

evakosziklova
ak tu cukinu budete lupat s lupacom na zemiaky na tenke pasiky a tak ju orestujete dostanete este lepsi vysledok. dokonca tento druh cukiny je vynikajuci pri zmiesani studeneho salatu s troskou olivoveho oleja , citronom a olivami alebo podla chuti. tak isto mozete tuto cukinu podavat pod rybacim filetovanym steakom najlepsie z morskych ryb. minule som vyprazila tofu v cesticku a zaliala mojou hribovou omackou bolo vyborne. ak vas zaujima odp. ewka
marlen
pri sporáku sa obracať viem, i ke"d určite nie som profík, ako tí čerti, o ktorých píšete. viem si predstaviť, klobúk dolu pred nimi. ale ani kabanos si nedávam na večeru:))))
evi, zaujímajú ma všetky jednoduché, zdravé nápady a rady,takže aj vám vďaka. takto krájanú cuketu aj s nejakými podobnými šatami pojedám surovú (aby som prispel aj ja vám), ešte som nerestoval. takže skúsim aj to, veď sezóna ešte len začne. a teplé jedlo ma viac zasycuje. rád by som nakreslil slniečko, ale nejde to. tak ahojte nad nejakým dˇalším nápadom...........



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia