Pikantná šošovica

kemka1 - bez fotkykemka1, 19. februára 2012

takto pripravená šošovica sa dá jesť buď ako hlavné jedlo s údeným mäsom alebo ako šalát teplý či studený.

Suroviny

400 g
4 PL
2 ks
6-8 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Prebratú,prepláchnutú a dopredu namočenú šošovicu uvaríme do mäkka a osolíme.Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu,pridáme kečup,cesnak zmiešaný so soľou,jemne nakrájanú petržlenovú vňať a pridáme šošovicu.Necháme prevrieť.Podávame k varenému údenému mäsu alebo podávame samostatne ako šalát ,či už teplý alebo studený,podľa chuti.

Diskusia k receptu

kata50
Áno, výborne ochutená šošovica ! Iba tú petržlenovú vňať ja nedávam. Ale ju vyskúšam :-))
kuchticka
Robim dost casto a podobne. Davame si k tomu "volske oko" a kyselu uhorku.
pacik
Včera bola na večeru, veľmi chutila :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia