Pikantná čokoládová torta
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 14. júna 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
Suroviny
Cesto: | |
120 g |
|
1/4 šálky |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
1,5 čl |
|
1 PL |
|
Čokoláda: | |
3 šálky |
|
4 ks |
|
1 struk |
|
2 - 3 ks |
|
1/4 PL |
|
1 šálka |
|
270 g |
|
1/4 šálky |
|
3 - 5 plátky |
|
1/4 čl |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu zmiešane, až kým nevznikne krehké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrubku 0,5 cm a vložíme ho do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Aj povrch cesta zakryjeme papierom a vložíme ho do chladničky aspoň na hodinu. Cesto vyberieme a zaťažíme fazuľou, dáme piecť pri 180 °C na 13 – 15 minút. Po upečení cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
Čokoláda: Príprava čokoládovej polevy prebieha vo dvoch krokoch. Prvý krok: šľahačku, kafírové listy nakrájané na tenké plátky, vanilku, rozdrvené sušené čili a soľ dáme do jedného hrnca. Necháme zovrieť, odstavíme a zakryjeme. Zmes necháme stáť 30 minút.
- 3
Druhá časť: Do druhého hrnca dáme mlieko, cukor, agar a necháme zmes zovrieť, po zovretí ju odstavíme z ohňa. Do zmesi pridáme nakrájanú čokoládu, necháme minútu postáť a ručne metličkou premiešame. Do zmesi vychladenej na 60 °C pridáme namočenú želatínu a znova vyšľaháme metličkou.
- 4
Po uplynutí 30 minút precedíme prvú časť cez sitko do druhej zmesi. Znova premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Zmes nalejeme na hotové cesto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
K ostatnemu sa nevieme vyjadrit, nakolko nemame priamy kontakt na autorov receptov.
Este vcera sme zadali poziadavku na opravu receptu na redaktorku, ktora ma tieto recepty na starosti. Zatial neprisla odpoved.
a inak, redakcia, pri niektorých komentároch vymažete len inkriminovanú časť. tu ste vymazali všetko. prečo? pravda bolí, že? niekto si tu robí prácu až nadčas
Napiste este raz, slusne, ak chcete.
@kimlo , ta fazula sa nekonzumuje, preto nie je medzi surovinami.