Petrova Kotlílová Kapustnica

ratatouille - fotkaratatouille, 19. decembra 2012
6
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 l
1,5 l
5 ks
1 ks
5 ks
1 kúsok
20 zrniek
10 zrniek
6 zrniek
2 ks
2 ks
6 ks
1 hrsť
500 g
200 g
500 g
1 PL
2 PL
1 štipka




Postup

  1. 1

    Vodu, kapustu, kapustovú vodu dáme variť. Pridáme jablko a dve cibule rozrezané na polovičky, čierne korenie, nove korenie, jalovec, 2 cesnaky, slivky, šupku z citróna, klinčeky bobkový list, postrúhany muškátový orech, horúcou vodou sparené huby, udené mäso + chvost, a varíme.

  2. 2

    Krkovičku pokrájame na kocky a potrieme 4 ks prelisovaného cesnaku. Na masti pripravýme cibuľový základ orestujeme krkovičku posolíme a okoreníme . Zaprášime sladkou mletou paprikou a štiplavou paprikou a zmes vlejeme do kapusty. Varíme 1 hodinu

  3. 3

    Klobásu nakrájame na tenké kolieska a pridáme do kapustnice . Varíme ešte 30 min. Kapustnicu dochutíme soľou, cukrom, octom. Podávame s kopčekom kyslej smotany.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia