Pečený pstruh so zemiakovým šalátom

Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 29. júla 2012
Pečený pstruh so zemiakovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

4 ks
1 ks
3 strúčiky
1000 g
300 g
100 ml
200 g
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme olejom. Pečieme pri teplote 200 oC.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupe, po vychladnutí ošúpeme, pokrájame na kocky. Uvarené vajíčka, cibuľu a uhorky pokrájame na kúsky. Obvarenú mrkvu najemno nastrúhame.

  3. 3

    Z majonézy a oleja vypracujeme nálev a dochutíme ho nasekaným cesnakom. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Šalát zalejeme nálevom a necháme v chladničke dobre vychladnúť. Pri servírovaní z neho formujeme kôpky – pomôžeme si pohárikom, mištičkou alebo formičkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia