Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. septembra 2011
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie

Suroviny

600 g
120 g
120 g (staršie pečivo)
240 g
120 g
80 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv. knihu a otvoríme. Osolíme a naplníme plnkou.

  2. 2

    Plnka: Hydinovú pečeň nasekáme nahrubo, pridáme soľ, rascu, korenie a spojíme na kocky nakrájanými žemľami. Vypracujeme plnku, ktorou naplníme mäso a spevníme špajľou alebo motúzikom. Upečieme dozlata na 175°C (asi 50 minút). Mäso necháme dôkladne vychladnúť a nakrájame až studené.

  3. 3

    Hrach namočíme deň vopred a uvaríme do mäkka. Uvarený hrach prepasírujeme (rozmixujeme) spolu s vývarom a orestovanou cibuľkou, cesnakom, soľou a korením. Papriku potrieme olejom a upečieme v rúre takmer dočierna. Sparíme ju a olúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Zmiešame so zmäknutou cibuľkou, soľou, vinným octom, štipkou cukru a nasekanou petržlenovou vňaťou a šalátom poľníčkom. Mäso ohrejeme v rúre a podávame s hrachovou kašou a šalátom z pečených paprík.

Diskusia k receptu

marienka44
@Redakcia ,podla mna do tej plnky sa musia pecienky najprv orestovat a tak zamiesat do rozkov. Inac plnka ma nepeknu farbu.
remcula
Bůček s hrachovou kaší dělám, ale uzený bůček.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia