Pečené jabĺčka

Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 3. septembra 2013
Pečené jabĺčka
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 240 °C

Suroviny

6 ks
50 g
4 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 240°C. Na plech poukladáme jablká a keď začne okolo jabĺk vytekať šťava a jablká začnú černieť, vyberieme ich.

  2. 2

    V hrnci rozpustíme maslo, cukor, škoricu, premiešame, prilejeme víno a necháme mierne odpariť. Potom zalejeme jabĺčka.

  3. 3

    Podávame so šľahačkou a s čokoládou, ozdobené lístkom mäty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia