Pečené bažanty v ružovom Proseccu s pancettou a flambovanými jablkami
Foto: ethanel
Kedže som bol pozvaný na poľovačku bažantov a časť úlovku som si priniesol domov odskúšal som pár receptov a vybral ten najchutnejší.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
150 g |
|
6 plátkov (dobrá) |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Šalát zo zeleru a jabĺk : | |
1 ks (malý) |
|
2 ks (väčšie) |
|
Flambované jablká : | |
2 - 3 ks (väčšie) |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
15 g |
|
Postup
-
1
Rozohrejeme si rúru na 200 C, bažantov si opálime nad plameňom a dobre očistíme, prešpikujeme slaninkou ,, pancettou ,, ostatných 100 g si odložíme a bažantov ešte opečieme na oleji. Cibuľu si nakrájame na kolieska, ktoré pridáme na rozohriatu panvicu s olivovým olejom a kúskom masla a speníme, pridám na kocky nakrájanu pancettu, rozdrvené borievky a celé čirne korenie a premiešame. Takto pripravnú zmäs vložíme do janského skla na ktoré položíme bažanty.
- 2
Takto pripravené bažanty zakryjeme a vložíme do rozohriatej rúry, pečime asi 15 min. V malom hrnčeku si zohrejeme Prosecco,, ak nemáme tak môžeme použiť aj iné ružové víno ,, . Bažantov vybrieme z rúry, na prsia položíme slaninu, okoreníme a osolíme, polejeme horúcim vínom opäť prikryjeme a pečiem ďaľej 30 minút. Podávame s pečenými zemiakmi, flambovanými jablkami a kludne aj zelerovým šalátom.
- 3
Zelerový šalát : Zelerový šalát s jablkami si pripravím jednoducho, očistený zeler prekrojíme a nakrájame na milimetrové pásiky ktoré nakrájame na tenučké rezance, vložíme do misky, pridáme citrónovú šťavu podľa vlastnej chuti a zavaríme vriacou vodou a necháme spariť. Jablká si očistíme a nakrájame na malé kocky ktoré nakoniec pridáme do scedeného zeleru a dochutím citrónovou štavou.
- 4
Flambované jablká: Flambované jablká si pripravím tak že umyté jablká zbavíme jadra a nakrájame na 1cm hrubé koliečka, rozohrejeme si dostatočne veľkú panvicu, pridáme kúsok masla a hnedý cukor, necháme rozpustit, pridáme jablká a restujeme do mierneho zhnednutia, pridáme armagnac alebo ak nemáme tak cognac, prehrejme a zapalíme, necháme vyhorieť zbytkový alkohol a prikryjeme na 2 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Včera (nedeľa) sme boli pozvaní k synovi na obed , robil terinu z králika a pečeného králika s plnkou , k tomu ryžu basmati , síce nebola to divina,ale nemalo to chybu,mali sme zmenu v nedeľnom jedálničku,dobre sme si zabaštili:-)
@nonna - pancetta = slanina ( po taliansky).
Pridavam sa ku komentom, ktore ti iste uz predomnou vyjadrili uprimnost a zelam, aby ste so svojou panou prezili vela podobnych chvil, ktore sa podarili nam s nasimi detmi, kedze sme ich stastne priviedli k rokom, kedy uz maju svoj rozum a pouzivaju ho uspene. Je to tazsie bez blizkej rodiny a hlavne ked okolnosti dnes deti ovplyvaju tak easy, ale caka vas prekrasne obdobie, ktore uteka zo dna na den tak rychlo, ze aj ked vo vycerpanosti je potrebne aby ste vychutnavali okamziky naplno, lebo uz druhy den sa nezopakuju ale ich budete vidiet ako evolving a na dozivotie nezabudnutelne.
Taktiez "radim: zalozte si "Notes" do ktoreho zapisujte vsetko a hlavne ked sa pridaju slovicka, naviac, ak ich budete ucit aj rodnemu jazyku...
Gratulujem!
ps/ a samozrejme k receptom tiez, patris medzi velmi dobrych-vydrz.