Pečené bažanty v ružovom Proseccu s pancettou a flambovanými jablkami

ethanel - fotkaethanel, 27. januára 2013
Pečené bažanty v ružovom Proseccu s pancettou a flambovanými jablkami
Foto: ethanel

Kedže som bol pozvaný na poľovačku bažantov a časť úlovku som si priniesol domov odskúšal som pár receptov a vybral ten najchutnejší.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
2 strúčiky
150 g
6 plátkov (dobrá)
4 ks
4 ks
300 ml
Šalát zo zeleru a jabĺk :
1 ks (malý)
2 ks (väčšie)
Flambované jablká :
2 - 3 ks (väčšie)
100 ml
1 PL
15 g




Postup

  1. 1

    Rozohrejeme si rúru na 200 C, bažantov si opálime nad plameňom a dobre očistíme, prešpikujeme slaninkou ,, pancettou ,, ostatných 100 g si odložíme a bažantov ešte opečieme na oleji. Cibuľu si nakrájame na kolieska, ktoré pridáme na rozohriatu panvicu s olivovým olejom a kúskom masla a speníme, pridám na kocky nakrájanu pancettu, rozdrvené borievky a celé čirne korenie a premiešame. Takto pripravnú zmäs vložíme do janského skla na ktoré položíme bažanty.

  2. 2

    Takto pripravené bažanty zakryjeme a vložíme do rozohriatej rúry, pečime asi 15 min. V malom hrnčeku si zohrejeme Prosecco,, ak nemáme tak môžeme použiť aj iné ružové víno ,, . Bažantov vybrieme z rúry, na prsia položíme slaninu, okoreníme a osolíme, polejeme horúcim vínom opäť prikryjeme a pečiem ďaľej 30 minút. Podávame s pečenými zemiakmi, flambovanými jablkami a kludne aj zelerovým šalátom.

    Pečené bažanty v ružovom Proseccu s pancettou a flambovanými jablkami - obrázok 2
  3. 3

    Zelerový šalát : Zelerový šalát s jablkami si pripravím jednoducho, očistený zeler prekrojíme a nakrájame na milimetrové pásiky ktoré nakrájame na tenučké rezance, vložíme do misky, pridáme citrónovú šťavu podľa vlastnej chuti a zavaríme vriacou vodou a necháme spariť. Jablká si očistíme a nakrájame na malé kocky ktoré nakoniec pridáme do scedeného zeleru a dochutím citrónovou štavou.

  4. 4

    Flambované jablká: Flambované jablká si pripravím tak že umyté jablká zbavíme jadra a nakrájame na 1cm hrubé koliečka, rozohrejeme si dostatočne veľkú panvicu, pridáme kúsok masla a hnedý cukor, necháme rozpustit, pridáme jablká a restujeme do mierneho zhnednutia, pridáme armagnac alebo ak nemáme tak cognac, prehrejme a zapalíme, necháme vyhorieť zbytkový alkohol a prikryjeme na 2 min.

Diskusia k receptu

babidka
Vyzera to krasne , urcite si tento recept odlozim a az budem mat nabuduce bazantov tak ich urobim podla tohto receptu .Ale ....robil si to z cerstvych bazantov? Nenechal si ich odlezat ? mam uz skusenost s divinou a aj s bazantami a viem , ze ak sa urobia hned cerstve bez odlezania , tak je maso suche a doslova sa treba cez neho "prehryzt". Alebo zeby boli anglicke bazanty ine ako nase ?:-)
jerica
ahojko, super spracované , a tie perfektné suroviny , nemá to chybu, ja zbožňujem z bažanta polievku , samozrejme neodmietnem aj takúto tvoju variantu .
Včera (nedeľa) sme boli pozvaní k synovi na obed , robil terinu z králika a pečeného králika s plnkou , k tomu ryžu basmati , síce nebola to divina,ale nemalo to chybu,mali sme zmenu v nedeľnom jedálničku,dobre sme si zabaštili:-)
nonna
BRAVOOOO! Krásne a už aj mám predstavy, ako výborné. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Len čo je to tá pancetta?
ethanel
@jerica skvele, terrine som uz parkrat robil a musim povedat vzdy som si pochutnal, kralika robievam ale len pre seba manzelka to nesmie ani vidiet ani jest je vzdy z toho zhrozena hlavne od vtedy co mala domaceho zajka. Ja kralika vzdy potriem cesnakom, podlejem bielym vinom a pridam bylinky a sup piest alebo take dobre casserole so zeleninkou.
stacy77777
recept ako vždy od profíka..... prajem celej rodinke veľa-veľa zdravia,spokojnosti a radosti
helca103
skvelý recept ale musím pochváliť aj tvoju profilovú fotku. Nádherné bruško,takže onedlho budeš tatino. Nech to obom rýchlo a šťastne prebehne :-)
evanaaa
@ethanel , kde si bol tak dlho zašitý, myslela som, že si sa stratil, tak znova-vítaj aj s bažantami. Raz som skúšala, ale len skúšala robiť bažanta, ako, sa už nepamätá, bola som mladá,a le skončil v kontajneri - tvrdý a nechutný.
@nonna - pancetta = slanina ( po taliansky).
ethanel
Dakujem Vam za vase komentare dievcence :) @evanaaa no stratil som sa lebo som dokoncoval knihu no a potom praca, stahovanie do noveho domu v UK, zariadovanie a dekorovanie... No a teraz kazdym dnom ocakavame prirastok do rodiny chlapceka menom Ethan Alexander takze budu aj ine starosti a radosti, trochu stresu tento tyzden som si kratil pisanim a varenim. Som rad ze som opat medzi vami.
ethanel
@helca103 dakujem trochu som doma fotil manzelku a prehovorila ma aby sme sa odfotili spolu tak som robil aj spolocne fotky aj ked sa nerad stavam pred fotoaparat skor stojim za nim :)
slavka2012
Bazanta som este nepripravovala...ked sa pozeram na tvoj recept, mam sto chuti to skusit:-).
mijaita
@ethanel klikla jsem na recept a okamzite me napadlo ze takto vypada peceny holub letici primo do ust :-)
nonna
Takže kniha? Určite kulinárska, tú by som chcela mať. A možno ďalšiu by sme mohli "túgedr"......:) Čo Ty na to? Aj ja som veru zaregistrovala Tvoju absenciu. Na FBčku ako SvetlanaNonnaToman. Skús!
nonna
@evanaaa - ďakujem Ti! Aj som si myslela, že to bude niečo na taký štýl, ale chcela som to vedieť naisto. Chutné varenie!
ywett
@ethanel teším sa, že si opäť tu! :-)...recept je perfektný, ako všetky od Teba a krásne fotky!....a nádherné foto v profile ;-)....a ešte sa mi páči aj ten tanier.... a tá objednávka na Tvoju knihu stále platí ;-)....držkajte sa a prajem všetko dobré! :-)
honestka
@ethanel : dnes som nahodne napisala sem a nedalo mi, aby som som si nevsimla tvoju novu nick fotografiu.
Pridavam sa ku komentom, ktore ti iste uz predomnou vyjadrili uprimnost a zelam, aby ste so svojou panou prezili vela podobnych chvil, ktore sa podarili nam s nasimi detmi, kedze sme ich stastne priviedli k rokom, kedy uz maju svoj rozum a pouzivaju ho uspene. Je to tazsie bez blizkej rodiny a hlavne ked okolnosti dnes deti ovplyvaju tak easy, ale caka vas prekrasne obdobie, ktore uteka zo dna na den tak rychlo, ze aj ked vo vycerpanosti je potrebne aby ste vychutnavali okamziky naplno, lebo uz druhy den sa nezopakuju ale ich budete vidiet ako evolving a na dozivotie nezabudnutelne.
Taktiez "radim: zalozte si "Notes" do ktoreho zapisujte vsetko a hlavne ked sa pridaju slovicka, naviac, ak ich budete ucit aj rodnemu jazyku...
Gratulujem!
ps/ a samozrejme k receptom tiez, patris medzi velmi dobrych-vydrz.
ethanel
@ywett dakujem, ty vies preco som nemal moc casu sem chodit ;) dakujem za poklonu ohladom fotiek, casom a praxou to ide ako s varenim musis priste prist na tie soravne figle, ak chces mat jedlo pekne nafotene treba ho fotit pri okne s dennym svetlom a ak ho chces mat dobre nasvietene staci male zrkadlo alebo kus alobalu nalebeneho na tvrdom kartone aby presvietil tieniste miesta rak dostanu tvoje fotky krasnu zivu farbu a jedla su zivsie ...
ethanel
@honestka podla novej profilovej foto vies preco som nemal cas moc pisat :) dakujem za tvoj pekny komentar, manzelka si uz vedie dennik od toho dna ked sa vsetko potvrdilo :) slovencina bude vzdy jeho materinsky jazyk.
afataga
ahoj dnes si mal tento rcp uverejneny v prilohe pravdy, ja ja som tam mala jeden, tak som si ju kupila, kedze ty sa asi k nej nedostanes, mozem ti poslat scan, ak mi posles svoj mail, ja mam mail v profile



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia