Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami

2010 - bez fotky2010, 19. októbra 2010
Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami
Foto: 2010

Zaujmavy tradicny recept rybarov kde pouzivaju udenu tresku. Lenze vtedy nemali modernu bez kaloricku smotanu a ladnicku a recept fungoval. Inak chutil vyborne aj ked sa Zobraziť celý popisZaujmavy tradicny recept rybarov kde pouzivaju udenu tresku. Lenze vtedy nemali modernu bez kaloricku smotanu a ladnicku a recept fungoval. Inak chutil vyborne aj ked sa smotana sekla.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
600 g
300 g
300 g hocijake
200 ml (alebo créme fraiche)
200 ml
100
1
2
1  na drobno nakrajana
2 lyzice na drobno sekany
3 lyzice




Postup

  1. 1

    Kupil som tradicne pripravenu lahko udenu tresku ktoru pouzivali namornici v historii. Plus krasne velke hriby portobelo tak som ich pouzil v tradicnom -upravenom anglickom recepte.

    Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami - obrázok 1
  2. 2

    Hriby som umyl a na hrubo nakrajal a dal na olej oprazit - podusit na cca 5 minut.

    Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky som dal predvarit v celku a pokrajal na platky. Cibulu cesnak som dal oprazit do sklovita na troche oleja.Kopor pokrajal na drobno a vsetko som poukladal na dno zapekacej misky.

    Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami - obrázok 3
  4. 4

    Pridal dalsiu vrstvu podusenych hribov a jarnej cibulky.

    Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami - obrázok 4
  5. 5

    Polozil vrstvu zemiakov a sladkych zemiakov a ochutil,

    Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami - obrázok 5
  6. 6

    Posypal mozzarellou a zalial rozmixovanou kyslou smotanou s mliekom s posekanymi bylinkami , ochutenou sol , korenie. ( anglicky recept pytal chedar - nemal som).

    Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami - obrázok 6
  7. 7

    zapieklo sa to krasne ale tu vznikol technicky problem pozri diskusiu.. http://varecha.pravda.sk/diskusie/kdo-vie-poradit/870-forum.html inac bolo to aj tak vyborne, ale pozor s pridavanim vacsieho mnozstva studenej nizkokalorickej smotany.

    Pečené zemiaky s údenou treskou a hubami - obrázok 7

Diskusia k receptu

jerica
@2010 aký problém , podarilo sa , zas si o niečo skúsenejší , niekedy sa učíme na vlastných chybách , krásne si to naaranžoval a odfotil , tak ako vždy :-)) mňamka :-))
2010
Inak ta udena treska nema nic spolocne s udenacom ( makrelou )co je dostat na slovensku je ovela jemnejsia menej udena .
sjuz
mňam, hneď by som sa pozvala k vám na večeru :)
bozulka
Škoda,že som u nás nikde nevidela údenú tresku,takto sa môžem iba pozerať a predstavovať si.Recept aj tak zakladám,čo keď náhodou...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia