Foto: 2010
Zaujmavy tradicny recept rybarov kde pouzivaju udenu tresku. Lenze vtedy nemali modernu bez kaloricku smotanu a ladnicku a recept fungoval. Inak chutil vyborne aj ked sa Zobraziť celý popisZaujmavy tradicny recept rybarov kde pouzivaju udenu tresku. Lenze vtedy nemali modernu bez kaloricku smotanu a ladnicku a recept fungoval. Inak chutil vyborne aj ked sa smotana sekla.
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
600 g |
|
300 g |
|
300 g hocijake |
|
200 ml (alebo créme fraiche) |
|
200 ml |
|
100 |
|
1 |
|
2 |
|
1 na drobno nakrajana |
|
2 lyzice na drobno sekany |
|
|
|
3 lyzice |
|
|
Postup
-
1
Kupil som tradicne pripravenu lahko udenu tresku ktoru pouzivali namornici v historii. Plus krasne velke hriby portobelo tak som ich pouzil v tradicnom -upravenom anglickom recepte.
-
2
Hriby som umyl a na hrubo nakrajal a dal na olej oprazit - podusit na cca 5 minut.
-
3
Zemiaky som dal predvarit v celku a pokrajal na platky. Cibulu cesnak som dal oprazit do sklovita na troche oleja.Kopor pokrajal na drobno a vsetko som poukladal na dno zapekacej misky.
-
4
Pridal dalsiu vrstvu podusenych hribov a jarnej cibulky.
-
5
Polozil vrstvu zemiakov a sladkych zemiakov a ochutil,
-
6
Posypal mozzarellou a zalial rozmixovanou kyslou smotanou s mliekom s posekanymi bylinkami , ochutenou sol , korenie. ( anglicky recept pytal chedar - nemal som).
-
7
zapieklo sa to krasne ale tu vznikol technicky problem pozri diskusiu.. http://varecha.pravda.sk/diskusie/kdo-vie-poradit/870-forum.html inac bolo to aj tak vyborne, ale pozor s pridavanim vacsieho mnozstva studenej nizkokalorickej smotany.
Diskusia k receptu