Pečené zemiaky s brokolicovou penou

redakcia - fotkaredakcia, 28. septembra 2009
3
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
1/2 téglika
2 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme, až kým nie sú mäkké. Po upečení ich vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Na spodok hrnca nalejeme 100–200 ml vody a privedieme do varu. Vložíme rozobraté ružičky brokolice bez stoniek a necháme pariť asi 5 minút.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme PL olivového oleja. Prihodíme nakrájanú zelenú cibuľku, prudko osmažíme, pridáme rozdrvený cesnak, premiešame a po minúte odstavíme. Zemiaky rozrežeme po dĺžke. Lyžičkou vydlabeme zo zemiakov striedku a vzniknuté korýtka poukladáme naspäť na pekáč.

  3. 3

    V mixéri rozmixujeme sparenú brokolicu, striedku zo zemiakov, opraženú cibuľku a cesnak a 1/2 pochúťkovej smotany. Osolíme, okoreníme a mixujeme, dokiaľ nám nevznikne bledozelená jednoliata zmes.

  4. 4

    Takto pripravenou brokolicovou penou naplníme zemiakové korýtka a dáme zapiecť na 15–20 minút do rúry.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia