Pečená kačka, gaštany a sušené slivky

eraserhead - fotkaeraserhead, 16. októbra 2011

Jesenná variácia........

130 minút
príprava
240 minút
na 140 °C

Suroviny

2 kg
200 g
200 g
2 vetvičky
4 strúčiky
0,3 l




Postup

  1. 1

    Slivky na 2 hodiny namočíme do vína

    Pečená kačka, gaštany a sušené slivky - obrázok 1
  2. 2

    Gaštany zbavené vrchnej šupky dáme variť na 20 minút

    Pečená kačka, gaštany a sušené slivky - obrázok 2
  3. 3

    Kačku ktorú sme nasolenú nechali aspoň 2 hodiny v chlade (lepšie však viac hodín) naplníme varenými a očistenými gaštanmi a slivkami.

    Pečená kačka, gaštany a sušené slivky - obrázok 3
  4. 4

    Brušný otvor a prípadne aj krk "zašijeme" alebo inak dôkladne uzavrieme. Pridáme rozmarín a cesnak. Podlejeme vínom v ktorom sa kúpali slivky zakryjeme. dáme piecť do vyhriatej rúry 140°C na 4 hodiny. Pred koncom pečenia odokryjeme.

    Pečená kačka, gaštany a sušené slivky - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo.

    Pečená kačka, gaštany a sušené slivky - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Zaujímavá náplň.No musí to byť určite veľmi dobré.
evusik
tak toto je podľa môjho gusta, názorný príklad ako sa s troma základnými ingredienciami dá urobiť fantastická lahôdka.... tlieskam :-)
frezia68
Kačka na bielom víne....len gaštany tu nevidno,ale chcela by som vyskúšať,lebo slivky mám :-))) a preto ukladám recept.
2010
To vyzera super, ale na dobru kacku si budem musiet pockat az ked pridem na Slovensko , u nas je tradicne krmenie zakazane.
alexdidi
Výborná kombinácia....tiež som nedávno takto pomaly, pri nízkej teplote piekla kačicu 4,5 hodiny a bola vynikajúca...
marijanka712
fantastická kombinácia verím , že vykúzlila nebíčko v papilke.... ja tiež zvyknem nasoliť kačicu, ale na noc dám do chladničky a potom ju dám aj s ingredianciami tak isto ako ty , len miesto gaštanov zvyknem dať jablká a cibulu a takto vložím do "rimského hrnca" ,ktorý predtým vypláchnem dám do neho vodu na 1 hod . a trocha podlejem vinom a vodou zakryjem a dusím pri 180stup na cca 2,5 hod a je tiež výborná šťavnatá mäsko fantasticky prepečené , hlavne nie je vysušené , ale mäkká -tvoj nápad chválim a tiež vyskušam podla teba.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia