Pečená hovädzina v hubovom kabátiku

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. augusta 2011
Pečená hovädzina v hubovom kabátiku
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
300 g
500 g
200 g
100 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Odblanenú a suchú sviečkovicu osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, worcestrom, trochou oleja a necháme v chlade odležať. Pripravenú sviečkovicu opečieme na zvyšku oleja zo všetkých strán, vyberieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnutú sviečkovicu položíme na roztiahnutú bránicu, na ktorú sme predtým položili listový špenát a restované huby. Takto pripravené mäso zabalíme, položíme do pekáča a upečieme do ružova.

  3. 3

    Upečenú sviečkovicu odporúčam podávať s dusenými listami červenej kapusty a špenátovými haluškami.

Diskusia k receptu

majsterka
Čo takto pridať výrobný postup na prípravu omáčky.A batôžky sú plnené dusenou kapustou?
vcelka
Podľa mňa nie sú ničím plnené, je to asi iba zložený list červenej kapusty. Nádherné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia