Pastiersky koláč

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 10. novembra 2013
Pastiersky koláč
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks
3 ks
1 ks
50 ml
Kaša:
1 kg
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Na malé kocky nakrájanú cibuľu restujeme dozlatista, pridáme mrkvu a petržlen nakrájané na kocky a nakoniec mleté jahňacie mäso. Za stáleho miešania a jemného podlievania dusíme, kým nie je mäso hotové.

  2. 2

    Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Vyšľaháme na kašu a pomaly pridáme maslo a žĺtky. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Do zapekacích misiek alebo na pekáč rovnomerne rozdelíme mäso a navrch rozotrieme zemiakovú kašu. Zapečieme v predhriatej rúre na 190°C 15–20 minút.

Diskusia k receptu

farbuska
Ja dávam obyčajne do mäsovej zmesi hrášok. Rovnako chutné aj z hovädziny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia